Suudi Koalisyonu, Yemen Petrolü Taşıyan Bir Gemiye El Koydu

Pt, 28/06/2021 - 14:14

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü, Suudi koalisyonunun Yemenliler için yeni bir petrol tankerine el koyduğunu, böylece bugüne kadar ele geçirilen petrol gemilerinin sayısının 4'e ulaştığını açıkladı.

Welayet News  - El-Alem haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Petrol Şirketi sözcüsü İsam el-Mutevekkil, ele geçirilen Raciyana gemisinin 8.867 ton gaz taşıdığını ifade ederek şöyle dedi: "Birleşmiş Milletler'den yapılan incelemelere ve giriş izinleri alınmasına rağmen geminin el-Hudeyde limanına girmesi engellendi."

Yemen Petrol Şirketi yaptığı açıklamada, işgalci koalisyon güçlerinin farklı zaman dilimlerinde toplam 59.966 ton benzin ve mazot taşıyan üç gemiyi alıkoyduğunu belirtti.

Daha önce Yemen Petrol Şirketi müdürü, Suudi-Amerikan saldırgan koalisyonu tarafından ele geçirilen tankerlerin toplam hasar ve cezalarının 34 milyon dolardan fazla olduğunu açıklamıştı.

Yemen kuşatma altındaki yedinci yılına girerken Suudi koalisyonu Yemen petrol tankerlerinin ülke limanlarına girmesine izin vermiyor ve bu da halkın, özellikle Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin kontrolü altındaki bölgelerde en kötü durumda olmasına ve yakıt sıkıntısı çekmesine sebep oluyor.



Yeni yorum ekle