Anket Sonuçlarında Sürpriz: Fark Azaldı

Pt, 28/06/2021 - 14:06

Erken seçim söylemleri sürerken partilerin son oy oranları da merak ediliyor. Uluslararası yayımlanan tüm anketleri bünyesinde toplayarak takipçileri ile paylaşan Europe Elects'in yayınladığı Avrasya Araştırma'nın son anket sonucunda AKP ile CHP arasındaki farkın az olması dikkat çekti.

Welayet News  - Europe Elects tarafından paylaşılan anket sonuçlarına göre AKP ile CHP arasındaki oy farkının yüzde 2,6 olduğu görüldü. Seçim anket sonucuna göre AKP yüzde 29,5, MHP yüzde 8,3 oy alıyor. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı ise yüzde 37,8 oldu. Millet İttifakı'nın oy oranlarındaki yükselme gözlemlenirken, CHP yüzde 26,9, İYİ Parti de yüzde 14,7 oy aldı.

Son ankette dikkat çeken bir diğer detay ise İYİ Parti ile AKP'den ayrılarak kurulan DEVA Partisi'nin son dönemdeki yükselişini devam ettirmesi oldu. Son anket sonuçlarında yüzde 13 ile 14 arasında giden İYİ Parti, son ankette de bu yerini korudu. Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi ise son aylardaki çıkışını sürdürerek yüzde 4,1 olarak açıklandı. Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi'nin oyu ise 0,9'da kaldı.



Yeni yorum ekle