Milyonlarca Yemenli çocuk ölümle pençeleşiyor

Pt, 28/06/2021 - 06:37

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanı, akaryakıt tankerlerinin el-Hudeyde limanına girmesine yönelik yasağı bir tür toplu soykırım olarak nitelendirdi ve kuşatma sonucunda milyonlarca Yemenli çocuğun toplu ölüm riski altında olduğu konusunda uyardı.

Welayet News  - El'Mesire kanalına göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, Suudi koalisyon saldırılarının 2015'te başlamasından Mart ayına kadar havacılık, meteoroloji ve ilgili sektörlere doğrudan ve dolaylı 6 milyar dolar zarar verdiğini bildirdi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı, kara sektörüne doğrudan ve dolaylı zararın yaklaşık 208 milyon dolar olduğunu, Suudi koalisyonunun saldırılarında 12.802 araç ve köprünün hasar gördüğünü vurguladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı, Kızıldeniz Limanları Başkanlığı'na verilen doğrudan ve dolaylı zararın yaklaşık 2 milyar 160 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Sana Havalimanı'nın kapatılması, 80 kişinin ölümüne neden olurken aynı zamanda acilen tedavi için yurtdışına seyahat etmesi gereken 450.000'den fazla kişinin sağlığını da tehlikeye attı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Ulaştırma Bakanı Amir el-Merani, "Yemen kuşatması, nakliye, kara ve hava taşımacılığı maliyetlerinde benzeri görülmemiş bir artışa yol açtı" dedi.



Yeni yorum ekle