Abdullah Abdullah: Afganistan'ı ele geçirmek imkansız

Pa, 27/06/2021 - 08:41

Afganistan Ulusal Uzlaşma Konseyi başkanı, Taliban'ın ülkeyi ele geçiremeyeceğini söyledi.

Welayet News  - Tesnim Haber Ajansı'na göre Abdullah Abdullah, Taliban'ın kuzey ve kuzeydoğu Afganistan'da ilerleme kaydetmesine rağmen, ülkeyi ele geçirmesinin mümkün olmadığını kabul etti.

Kabil'in yabancı birliklerin Afganistan'dan tamamen çekilmesinden altı ay sonra düşeceğine dair raporlara tepki gösteren üst düzey Afgan yetkili, bunu Taliban için ulaşılamaz bir rüya olarak nitelendirdi.

Abdullah Abdullah, "Bu grup orta vadede başarılı olmaya çalışabilir ve Afgan güvenlik güçleri geri çekilmek zorunda kalabilir ancak Taliban askeri zafer seçeneğini seçerse, bu onların büyük yanlış hesaplarıdır ve savaşın devam etmesine yol açacaktır. Afganistan'ın Taliban tarafından ele geçirilmesi imkansıdır'' dedi.

Abdullah Abdullah'ın açıklamaları, Afgan hükümetinin savaşın kontrolünü kaybettiğini ve Taliban ile hükümet güçleri arasındaki çatışmanın tırmanma olasılığının bulunduğunu, ancak cihatçı komutanların ve gönüllü güçlerin savaş alanına girmesinin birçok denklemi alt üst edebileceğini gösteriyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle