Uluslararası Terör Devleti ABD Ordusunda İntihar Furyası

Cu, 25/06/2021 - 12:14

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan son rapora göre, eski Amerikan askerleri arasında intihar oranının arttığını gösteriyor.

Welayet News  - Bu rapora göre, geçen 6 senede en az 45 bin eski Amerikan askeri intihar etmiştir.

Pentagon yaptığı açıklamada, eski Amerikan askerlerinin intihar nedenlerini inceleme ve intiharlarını önlemenin bu bakanlığın önceliği arasında yer aldığını duyurdu.

Yeni raporda ayrıca, Amerikan askerlerinin intiharının toplumsal ve sosyal etkilileri hakkında uyarıda bulunan Savunma Bakanlığı, rekor seviyeye ulaşan intiharın askerlerin ailelerine de sıçradığını kaydetti.

Siyaset uzmanlarından Carol Giacomo bu bağlamda yaptığı değerlendirmede, toplam intihar sayısına göre, her gün 20'den fazla Amerikan askerinin intihar ettiğini, bunun intiharla hayatını kaybeden askerlerin sayısının Afganistan ve Irak savaşlarında Amerika'nın kaybettiği asker sayısından kat kat fazla olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Anlaşılan Irak ve Afganistan savaşlarına katılanlar dahil Amerikan askerleri arasında intihar eylemi yaygın bir hal almıştır. Demek ki, Amerikan askerlerinin intihara kalkışması, ABD'nin geçen 20 senede sonu gelmeyen savaşlarının sonuçlarından biridir.

ABD, bilindiği üzere 11 Eylül olaylarının ardından sonu gelmeyen savaşlara kalkıştı. Ancak bu saldırılar ters tepti ve sonunda savaşa katılan Amerikan askerlerinin birçoğu intihar ederek, kendi hayatlarına son verdiler ve hala da bazı askerler de intihara devam ediyorlar. Askerlerin intihar etmesi, onların ailelerinin da yok olması anlamına geliyor.  İntihar sonucu hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin sayısı, 11 Eylül sonrasındaki savaşlarda hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin sayısından 4 kat daha fazladır.

Aslında Pentagon tarafından yayınlanan son rakamlar, Amerikan askerlerinin yaşadığı psikolojik sorunların sadece ufak bir köşesidir. Gerçeklerin daha da derin, geniş ve vahim olduğu düşünülüyor. Afganistan savaşı üzerinden yaklaşık 20 sene geçerken, 2400 Amerikan askeri bu ülkede hayatını kaybetmiş ve binlerce asker de yaralanmıştır. Afganistan savaşı, ABD için 2 trilyon 400 milyon dolara mal oldu.

ABD, Afganistan'ın ardından BM Güvenlik Konseyi'nin onayı olmadan mart 2003 yılında Irak'a saldırdı. Irak işgali sırasında, yaklaşık 5 bin Amerikan asker ölürken binlerce Amerikan askeri de ciddi şekilde yaralandı. Böylece ABD sonu gelmeyen militarist ve savaşçı yaklaşımını takip etmiş ve bu yolda binlerce askerini kaybetmiştir.

Buna ilaveten Irak ve Afganistan savaşlarına katılan binlerce Amerikan askeri de türlü ruhi ve psikolojik hastalıklara yakalanmış ve evlerine döndükten sonra aile ve toplum düzeyinde şiddet eylemleri ve türlü anormal tavır ve davranışlarda bulunmuşlardır.

Psikologlar, 40 günden fazla savaş cephesinde ileri hatta mücadele veren Amerikan askerlerinin neredeyse tümünün muhtemelen ömürlerinin sonuna kadar türlü psikolojik hastalıklarla uğraşacağını bildiriyorlar.

ABD ordusundaki intihardan kaynaklanan ölümler, bu kişilerin ailelerini yok ettiği gibi, bu kişilerin yer aldığı birliklerin moralini ve bütünlüğünü de sarsıyor.

ParsToday

Tags: 


Yeni yorum ekle