İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei yerli korona aşısı yaptırdı

Cu, 25/06/2021 - 12:09

İran İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei'nin bugün yerli yapım COVIRAN Bereket aşısı yaptırdığı belirtildi.

Welayet News  - İran medyasına göre İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei bugün yerli yapım COVIRAN Bereket aşısının ilk dozunu yaptırdı.

Aşı olduktan sonra açıklamada bulunan İslam Devrimi Lideri, Sağlık Bakanı başta olmak üzere sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

İmam Hamanei sözlerine şöyle devam etti:

"İlk başta İran yabancı aşı kullanmak istemedim, bu yüzden yerli aşı için beklemeye karar verdim çünkü bu milli gurrumuz olan ürünlere saygı göstermek zorundayız. Ülkde tedavi imkanı olduğu sürece neden yerli ürünler değerlendirilmesin?

Tabii ki, gerektiğinde yerli aşının yanında yabancı aşının kullanılmasında hiç bir mahsur yok, ancak İran yapımı aşıya saygı göstermeliyiz."

Devrim Lideri, "Bu aşının yapımında emeği geçen aktif ve çalışkan tüm genç bilim insanlarına ve ülkemizde aşı üreten diğer firmalara teşekkür ederiz." dedi.

İmam Hamanei daha önce aşı sırası geldiğinde İran yapımı COVID-19 aşısı yaptıracağını söylemişti.

İslam Devrimi Lideri, Ocak 2021'de yaptığı konuşmada, "güvensiz" olduğu gerekçesiyle Amerikan ve İngiliz üretimi aşıların ülkeye girişini yasakladığını açıklamıştı.

İmam Hamanei, "Eğer Amerikalılar bir aşı geliştirebilecek olsalardı zaten şu ana kadar kendi ülkelerinde böylesi bir fiyasko durum içerisinde olmazlardı." demişti.



Yeni yorum ekle