Asaib Ehli Hak: Askeri Alanda Başarısız Olunca Medya Ağlarını Engellediler

Per, 24/06/2021 - 08:48

ABD'nin İran ve Irak web sitelerini engelleme hareketine tepki gösteren Irak Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, Washington'un askeri bir çatışmada başarısız olduktan sonra direniş web sitelerini kapattığını vurguladı.

Welayet News  - Irak Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, ABD'nin İran ve Irak web sitelerini engelleme hareketine tepki gösterdi.

Kays Hazali, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Batı'nın insan haklarını ve ifade özgürlüğünü savunma konusundaki sloganlarının sahte olduğu giderek daha fazla ortaya çıkıyor. İsrail ve Suudi rejimlerinin isimleri, onların bu suç ve cinayeti işledikleri gün gibi ortadayken, çocukları katleden failler listesinden çıkarılıyor ve şimdi de Amerikan, İngiliz, İsrail, Suudi ve BAE planlarına karşı çıkan ağların web sitelerine el konulmasıyla, bu eyleme bir yenisini daha ekledi.

Bu eylemin kendisi, basiretsiz insanlar için, bu planın onların askeri çatışma alanında başarısız olduktan sonra, silahı kelime ve mühimmatı da fikir ve düşünce olan elektronik web siteleri kapatmaya yöneldiği konusunda açık bir kanıttır.

Bu, onların medya mücadelesi alanındaki başarısızlıklarını göstermektedir. Direniş kanalları onların çirkinliklerini ortaya çıkardı, komplolarını ifşa etti. Bu adım, direniş için önemsiz olmasına rağmen, ancak bu karar direniş ekseniyle ilgisi olmayan ve tek günahları Ehl-i Beyt mektebi perspektifinden Hüseyni ahlaka, faziletlere ve şiarlara davet etmek olan kanalları da kapsadı. Bu, bu planın ajanlarının akıllarında ve kalplerinde kök salmış düşmanlığını gösteren tehlikeli bir işarettir. Sadece bu mezhebe mensup olmak ve onun düşüncelerini yaymaya çalışmak onlar tarafından suç sayılıyor.

Bu eylem ayrıca dikkat edilmesi gereken başka bir noktaya da işaret ediyor ve bu, genellikle Şiilerle savaşan İngiltere'nin Irak'taki gerçek tehlikesi ve rolüdür. Son olarak, bu düşmanca planın ajanlarıyla konuşmanın bir anlamı olmadığına inanıyoruz; Ama önemli olan söz birliği ve hak cephedeki duruşların birliğidir. 

Fakat şunu vurguluyoruz ki, kendini hak ehli zanneden ve Müminlerin Emiri İmam Ali’ye nispet eden ama yukarıda durup, barış ya da başka nedenlerden dolayı tarafsız kalan kimseye yer yoktur. Çünkü İmam Ali (as) bir hadisinde şöyle buyurmuştur:  

"ما نصرت الباطل ولکن خذلت الحق" “Batıla yardım etmediniz ama hakkı da yalnız bıraktınız." Allah'tan herkese hayırlı bir akıbet nasip etmesini ve bizleri din ve mazlumlara hizmet için galip gelenlerden karar kılmasını niyaz ediyoruz.’

Washington Salı akşamı el-Alam, Press TV ve el-Mesire da dahil olmak üzere çeşitli direniş web sitelerini engelledi.

İran’ın el-Alam ve Yemen’in el-Mesire Kanalı, Washington'un web sitelerini engelleme eylemine ilişkin olarak ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, bu eylemi ifade özgürlüğünün ihlali ve bir haydutluk örneği olarak nitelendirdi.

Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi de çarşamba akşamı yayınladığı bildiride, ABD'nin direniş gruplarına bağlı web sitelerini bloke etme eylemini bir tür hırsızlık olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Nuceba İslami Direniş Hareketi yaptığı açıklamada, ABD İnternet servis sağlayıcılarının boykot edilmesi ve hasarlı ağ etki alanlarının yerel etki alanlarına dönüştürülmesi çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle