Siyonistler, Şeyh Cerrah Mahallesi'ne Saldırdı

Çar, 23/06/2021 - 20:42

Siyonist yerleşimcilerin dün gece, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinliler'in evleri ve araçlarına zarar verdiği  baskın sırasında işgal rejimi polisi bu mahalleye giden tüm yolları kapattı. Saldırı sonucu Şehit Ömer Kasım'ın evi kundaklanırken en az 20 Filistinli yaralandı.

Welayet News  - Bu arada, Savunmasız insanlara karşı orantısız güç kullanmaktan geri durmayan İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik hukuksuz uygulamaları artarak sürüyor. İşlediği insanlık suçlarıyla tepkileri üzerine çeken İsrail  rejimi askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın muhtelif noktalarında çok sayıda baskın ve tutuklama operasyonu gerçekleştirdi.

Filistinli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Batı Şeria’nın el-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan Beyt Emir beldesine gece baskını düzenleyen ırkçı İsrail güçleri, hiçbir gerekçe göstermeden 9 Filistinliyi gözaltına aldı.

Kaynaklar, İsrail askerinin, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytülahim kentinde bir genci de gözaltına aldığı bilgisini paylaştı.

Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Diğer taraftan İsrail rejimi, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Filistinli esirlerin "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan esaret süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.



Yeni yorum ekle