'Medya Engeli Washington'un Sahte Demokrasisini İfşa Ediyor'

Çar, 23/06/2021 - 15:05

Yemen Ensarullah Hareketi, ABD'nin el-Mesire Kanalına erişimi engelleme hareketini kınadı ve bunu, Washington'un demokrasi ve ifade özgürlüğü iddialarının yalan olduğunun bir göstergesi olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi twitter mesajında, ABD'nin el-Mesire Kanalına ve bazı İran sitelerine yönelik eylemine tepki gösterdi ve "Bu eylem, bu ağların ve sitelerin etkili olduğunu gösteriyor" dedi.

Muhammed Ali el-Husi şu ifadelerde bulundu: 'ABD'nin el-Mesire Kanalı da dahil olmak üzere bazı TV kanallarının erişimini engellemesi, bu medyaların etkili olduğunu vurguluyor. Özgür medya, özgürlük iddiasında bulunan rejimlerin gözünü korkutur.

Medya kanallarını ve ağlarını kapatmak, iddiaların ve sahte ve yalan demokrasinin üzerindeki maskeyi kaldırdı. Amerika bütün siteleri kapatsa bile tam bir yüzleşmeye doğru hareket ediyor.'

Yemen Ensarullah Hareketi, el-Mesire Kanalının ABD Adalet Bakanlığı tarafından kapatılmasından bir saat sonra yeni bir bağlantı ile yayını yeniden başlattı.

ABD Adalet Bakanlığı yakın zamanda, Hizbullah'ın Irak'taki resmi web sitesi de dahil olmak üzere direnişe bağlı ağları ve medyayı, Yemen'in el-Malume  Irak'ın Coff Media, Yemen'in el-Mesire, Bahreyn'in el-Lulu, Filistin'in Kevser ve Filistin el-Yevm haber sitelerini kapattı.

Ensarullah Hareketi aynı zamanda, ABD'nin bu eyleminin, Amerika'nın ifade özgürlüğü iddialarının ve dem vurduğu şeylerin yalan ve sahte olduğunu gösterdiğini belirtti.

El-Mesire: Amerika'nın korsanlığıyla mücadele edeceğiz

El-Mesire Kanalı da ABD hükümetinin el-Mesire web sitesine önceden bir gerekçe ve bildirimde bulunmaksızın erişimi kısıtlama girişimini kınayan bir bildiri yayınladı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: 'ABD hükümeti, eşkıyalık alışkanlığı doğrultusunda,  herhangi bir gerekçe veya uyarı olmaksızın el-Mesire kanalına erişimi engelledi. El-Mesire Kanalı misyonunu sürdürüyor ve mümkün olan tüm yollarla ABD ve İsrail'in korsanlığıyla mücadele ediyor.

El-Mesire ve diğer dost sitelere erişimin engellenmesi, ABD'nin taşıdığı ifade özgürlüğü sloganının ve diğer tüm unvanların saçmalığını ve hak sözle mücadeleden aciz olduğunu gösteriyor.

Biz el-Mesire Kanalı olarak, milletimize karşı işlenen en büyük suç ve cinayetleri destekleyenlerin dürüstlük ve doğru söz karşısında durmasına şaşırmıyoruz. ABD Hükümetine dava açma hakkımız saklıdır.'



Yeni yorum ekle