'Yemen, Yaptırım ve Kuşatma Gölgesindeki Ateşkesi Kabul Etmiyor'

Çar, 23/06/2021 - 08:12

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı yaptığı konuşmada, yaptırımların ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle ateşkesi kabul etmediklerini belirtti.

Welayet News  - El-Mesire'nin belirttiğine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, Suudi Arabistan'ın ülkeye yönelik saldırganlığının devam ettiğini söyledi.

Hişam Şeref, "Maalesef Suudi Arabistan'ın Yemenlilere karşı işlediği suçları durdurma niyetinde olmadığını görüyoruz. Uluslararası toplum da bu suçları desteklemektedir." açıklamasında bulundu.

Hişam Şeref, "Uluslararası toplum, Suudi rejimini Yemen'i işgalinden dolayı sorumluluktan kurtarmaya çalışıyor. Uluslararası toplum, Yemen'i barış sürecinin sabotajcısı olarak tanımlarken, biz yaptırımlar ve kuşatmalar altında barışı kabul etmek için can vermeye istekli değiliz." dedi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'a verilen dış desteğe atıfta bulunarak, "Yemen kuşatması İngiltere ve ABD'nin katılımıyla yürütülüyor. Biz ise adil bir barışa bağlı kalmaya devam ediyoruz." diye belirtti.

Bu arada Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan'ı desteklemek için tuhaf bir hareketle kısa süre önce Ensarullah'ı çocuk hakları ihlalcileri listesine ekledi. Bu eylem Yemenlilerin tepkisini çekti.

Bunlar biri olan Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Zeyfullah el-Şami şu açıklamada bulundu: "Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan'ın Yemen'i askeri işgaline destek verdiğini kanıtladı. Antonio Guterres'in Ensarullah'ı çocuk hakları ihlalcileri listesine dahil etmesi örgütün ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Bu süre zarfında Birleşmiş Milletler'in failleri beraat ettirdiğini ve onlara bir onur madalyası verdiğini gördük."



Yeni yorum ekle