Reisi: İslam hükümeti, bir minnet hükümeti değil aksine hizmetkar bir hükümettir

Çar, 23/06/2021 - 07:01

İran halkının seçilmiş cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ''İslami hükümette tüm imkanlar ve kurumlar halkın hizmetkarı olarak görülmelidir.'' dedi.

Welayet News  - Seyyid İbrahim Reisi,  dün İmam Rıza'nın (a.s)  türbesinde kutsal Meşhed şehrine yaptığı ilk ziyarette, sekizinci İmam'ın doğum yıldönümünü kutlarken, ''Allah'ın rızasını kazanmak halka hizmet etmekten geçer, bugün yöneticiler insanlara muhabbet beslemeli, halka aşık olmalı ve ona göre hizmet etmeli ve ancak bu şekilde Allah'ın sevgisine ulaşılabilir.'' dedi. 

Reisi, "Ülkenin farklı yerlerinde halka hizmet eden herkesin bilmesi gerekir ki, halkın onurunun korunması gerekir. Halkın onuruna en ufak bir zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.

İran halkının seçilmiş cumhurbaşkanı, ekonomide adaletin odak noktası olmamız gerektiğine işaret ederek, ''Ülkede değişim halk lehine, İslami değerler lehine değişim olmalı. İnkılab, halkın sofrasından yana olmalıdır.'' dedi.

Seyyid İbrahim Reisi, yönetiminin adalet arayacağına dikkati çekerek, İran'da adaletin genç neslin ve halkın yardımıyla sağlanacağına söz verdi.

İnsanların haklarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğine vurgu yapan Reisi, kendisine oy veren ve oy vermeyen bütün İranlıların cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Seyyid İbrahim Reisi, seçimlere katılan herkese, özellikle bazı grupların tacizine rağmen yurtdışında sandık başına giden İranlılar'a bir kez daha teşekkür etti.

Reisi ayrıca, ülke genelinde COVID-19 aşısını yaptırma sürecini sona erdirmenin hükümetinin önceliği olacağını vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle