AB: İran'da yeni hükümetin Nükleer Anlaşma konusundaki tutumunun değişmesi ihtimal dışı

Sa, 22/06/2021 - 07:38

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi, yeni İran hükümetinin nükleer anlaşmayı canlandırma konusundaki nihai müzakerelerdeki tutumunu değiştirmesinin olası olmadığını söyledi.

Welayet News  - İRNA'ya göre,  Joseph Borrell, AB dışişleri bakanları toplantısının bitiminden sonra Pazartesi akşamı düzenlediği basın toplantısında bu açıklamayı yaparken, ''İran'da yeni cumhurbaşkanı umarım farklı bir tutum sergiler ve böyle bir durum da ülke halkının yararına olur'' dedi. 

27 Avrupa ülkesinden üst düzey diplomatlar dün (Pazartesi) İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılmasıyla ilgili müzakerelerin son durumunu gözden geçirdi.

Viyana'da altı tur yoğun ve devam eden görüşmelerin ardından  diplomatlar, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları kaldırmasını hedefliyor. Zira sözkonusu yaptırımlar uluslararası kanunları da aykırıdır.

Avrupalılar, İran'da yeni Cumhurbaşkanı'nın iktidara gelecek olmasıyla,  nükleer anlaşmanın  kaderini ve İran ile Batı arasındaki ilişkilerin geleceğini etkileyeceğinden endişe duyuyor.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, Viyana görüşmelerinin seçim sonuçları ve İran'ın iç gelişmeleri ile ilgisi olmadığını söyledi.



Yeni yorum ekle