Haşd Şabi: Daha Büyük Savaşlara Girmeye Hazırız

Ct, 19/06/2021 - 08:17

Haşd Şabi Teşkilatı Başkanı, bu teşkilatın sorumluluğunun Irak'ın itibarını ve Şiiler ve Sünniler arasındaki dayanışmayı savunmak olduğunu vurguladı ve "Haşd Şabi bugün en büyük savaşlara girmeye hazırdır" dedi.

Welayet News  - Haşd Şabi Teşkilatı Başkanı Falih el- Feyyaz cuma günü yaptığı açıklamada, bu teşkilatın, Irak için büyük bir başarı olan Sünniler ve Şiiler arasında dayanışmayı inşa edebildiğini vurguladı.

Falih el-Feyyaz, Haşd Şabi Teşkilatının kuruluşunun yedinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: 'Haşd Şabi'nin şehitlerinin kanı boynumuzda bir emanettir ve Haşd Şabi her türlü tehlikeden korunmalıdır.

Halk, Irak'ın birliği meselesine yarım ve eksik çözümleri kabul etmiyor, bu ülkenin bölünmesine de izin vermiyor. Haşd Şabi'nin yiğitleri, Irak'ın muhafızlarının güvenlik teşkilatının ve bu ülkenin birliğinin ve evlatlarının yanındadır.

Irak'ın birliği ve silahlı kuvvetler Iraklılar için bir gurur kaynağıdır. Irak'ın itibarı en önemli konulardan biridir ve bu ülkenin itibarını savunan Haşd Şabi'dir.

IŞİD'e karşı savaşan ve Irak'ı savunmak için en iyi komutanlarını feda eden Haşdi Şabi, bugün daha donanımlı ve en büyük savaşlara girmeye hazırdır ve kimse ona galip gelemez.

Haşd Şabi, Sünni-Şii dayanışmasını yaratmayı başardı ve bunu diğer güçler başaramamıştı ve bu Irak için büyük bir başarıdır.'



Yeni yorum ekle