HDP İzmir il binasına saldırı: Parti üyesi Deniz Poyraz öldürüldü

Per, 17/06/2021 - 14:58

HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp, binayı ateşe veren silahlı saldırgan Onur Gencer, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldürdü. Saldırgan olayın ardından gözaltına alındı.

Welayet News  - İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki kişinin üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştığı öğrenildi. Olayda saldırgan gözaltına alınırken, bir kişinin öldüğü öğrenildi. Parti yetkilileri bir parti görevlisinin saldırgan tarafından rehin alındığını açıklamıştı. 

Medya Haber'e açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, saldırganın partiliyi öldürdüğü bilgisini verdi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise öldürülen partilinin adının Deniz Poyraz olduğunu söyledi. Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde 27 yaşında olan Gaziemir'de oturan ve adının Onur Gencer olduğu belirtilen saldırganın ifadesinde, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dediği belirtildi. 

ANNE POYRAZ: DAHA NE KADAR KAN DÖKÜLECEK?

Olay esnasında bölgedeki görgü tanıklarının ifadelerine göre silah sesleri duyulurken, il binasının camları kırıldı. Polis olay nedeniyle Çankaya bölgesinde bazı noktaları trafiğe kapatırken bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi. İl binası önüne gelen HDP'lilerin içeri girmesine izin verilmedi. Kendilerine yapılan müdahalenin saldırgana yapılmadığını söyleyen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'a ise polis "Terbiyesiz ağzınıza uymayacağım" diye cevap verdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle