FDHKC: Müzakereler İşgalin Suçlarını Örtbas Ediyor

Per, 17/06/2021 - 14:46

Filistin'in Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi, Oslo Anlaşması'nın uygulamaları konusunda yeni işgal hükümetiyle müzakere edecek bir Filistin ekibinin kurulmasına ilişkin haberinde, bunun sadece işgal rejimine çıkarlarına hizmet eden büyük bir geri adımı yansıttığını bildirdi.

Welayet News  - Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi, "İşgal hükümetiyle Filistin Yönetimi arasında müzakere ekibinin oluşturulması, geriye doğru atılmış büyük bir adımı yansıtıyor. Bu durum yalnızca İsrail'in çıkarlarına hizmet ediyor ve halkımıza karşı işgalin suçluluğunu örtbas ediyor.’’ ifadelerini kullandı.

İşgalin Kanal 12 kanalı dün, Filistin Yönetimi'nin Biden yönetiminin talebi üzerine yeni işgal hükümetiyle "işgal altındaki Batı Şeria'daki otoritenin rolünü güçlendirmek" amacıyla bir müzakere heyeti kurduğunu bildirmişti.

İşgal medyasının haberlerini yorumlayan cephe, şunları söyledi: Böyle bir hareket sadece işgalci makamların şiddet politikalarına siyasi kılıf sağlamak ve neredeyse günlük bir fenomen haline gelen kontrol noktalarındaki infaz ve cinayet de dahil olmak üzere halkımızın her türlü baskıya katlanması anlamına gelir.

İsrail Hükümeti'nin Kudüs'ü Yahudileştirme politikalarını devam ettirmesi ışığında işgalci makamlarla her türlü işbirliğinin, topraklara el konulması, yerleşim alanlarının genişletilmesi ve Filistin içlerinin ilhakı için günlük ön hazırlıklar, aslında Filistin yönetimini , işgalci güç ile olan ilişkisini yeniden gözden geçirmeye, işgal rejimini tanımayı askıya almaya, Oslo Anlaşması'ndan ve tüm siyasi, güvenlik ve ekonomik yükümlülüklerinden çıkmaya ve İşgal idaresi ile her türlü işbirliğini durdurma yükümlülüğüne itmeli.

Amerikan baskısına cevaben İsrail ile işbirliği yapmak için bir ekip oluşturmak, Filistin Yönetimi liderliğinin ulusal olarak kabul edilen politikalara karşı çıkması ve Oslo projesine katılması anlamına gelecektir.

Bütün bunlarda, halkımızın ulusal çıkarlarına ve meşru haklarına, iç ulusal ilişkilere zarar verecek ve Filistin konumunun birliğinin zayıflamasına sebep olacaktır. Ve işgalci güç ile Filistin yönetiminin siyasi güzergâhı, milli uzlaşı kararlarını ve politikalarını göz ardı etme ilkesine dayandığı sürece, daha fazla taviz verilmesi için Filistinlileri ve yönetimi her türlü baskıya maruz bırakacaktır.



Yeni yorum ekle