Haniye: Zafer Sonrası Aşamada Çok Görevimiz Var

Per, 17/06/2021 - 12:47

Başbakanla görüşmek üzere ilk kez Fas'a resmi bir davetle giden Hamas lideri, zafer sonrası Rabat yetkilileriyle görüşeceği pek çok görev olduğunu söyledi.

Welayet News  - Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye, beraberindeki heyet ile Çarşamba günü ilk kez Fas'a gitti.

El-Arabi el-Cedid'in haberine göre Haniye, Fas'ın başkenti Rabat'ta Fas Başbakanı Saadeddin Osmani ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bir heyet ile yaptığı görüşmede şöyle dedi: "Filistin halkı, Müslüman Ümmeti adına Siyonist rejimin kibrine karşı duruyor."

Hamas lideri, "Zafer sonrası için birçok misyonumuz var ve Fas'taki kardeşlerle, bu ülkenin başbakanıyla, görüşeceğimiz parti ve gruplarla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz." dedi.

Fas'ın davetini takdirle karşılayan Haniye açıklamasına şöyle devam etti: "Filistin halkı Mescid-i Aksa'yı canıyla koruyor, tarihi ve coğrafyasını çalmaya çalışan projeleri kenara itiyor."

Fas Başbakanı Saadeddin Osmani de şunları söyledi: "Fas, Filistin meselesini Mağrip çölü meselesiyle aynı seviyeye koyuyor. Bu da Filistin meselesinin kral, hükümet ve millet nezdinde önemli bir yere sahip olduğu anlamına geliyor."

Saadeddin Osmani, Fas Kralı'nın Yüzyılın Anlaşması'nı ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesini reddetme konusundaki tutumlarının iyi bilindiğini ve en sonuncusunun işgal rejimi saldırganlığı sırasında Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne tıbbi ve gıda yardımı gönderme emri olduğunu da sözlerine ekledi.

Hamas'ın internet sitesinde Haniye'nin bu ziyaretinin amacının Filistin davasına hizmet etmek ve Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü desteklemek için Arap ve İslami mevzileri harekete geçirmek olduğu belirtildi.

Şunu da belirtmekte fayda var; Fas, geçen yıl 10 Aralık'ta ABD'nin arabuluculuğuyla siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirdi. Buna karşılık, Donald Trump yönetimi, 1976'dan beri Fas ile Polisario Cephesi arasında tartışmalı olan "Batı Sahra"da Rabat'ın yönetimini tanıdı.



Yeni yorum ekle