Irak Ketaib Hizbullah Tugayları, Kudüs Denklemine Girdiklerini Açıkladı

Per, 17/06/2021 - 08:24

Irak Ketaib Hizbullah Tugayları, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreterinin Kudüs'le ilgili denklemine Lebbeyk diyerek, İslami kutsallara saldırı konusunda uyarıda bulundu ve Siyonist rejimi yeneceğini vurguladı.

Welayet News  - Ketaib Hizbullah Tugayları Çarşamba akşamı, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın çağrısına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Kudüs'ün Kılıcı" savaşının ardından yaptığı konuşmada, yeni denklemleri açıklayarak Siyonist rejime seslendi ve işgal altındaki Kudüs'teki kutsal yerlere yapılacak herhangi bir saldırının bölgesel bir savaş anlamına geleceği konusunda uyardı.

Ketaib Hizbullah Tugaylarının yayınladığı bildiri şöyledir:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

 

" «بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ. إِذْ یُوحِی رَبُّکَ إِلَى الْمَلَائِکَةِ أَنِّی مَعَکُمْ فَثَبِّتُوا الَّذِینَ آمَنُوا سَأُلْقِی فِی قُلُوبِ الَّذِینَ کَفَرُوا الرُّعْبَ"

(O sırada rabbin meleklere şunu vahyediyordu: Şüphesiz ben sizinle beraberim, iman edenlerin sebatlarını pekiştirin. Ben inkâr edenlerin kalplerine korku salacağım...)

(Enfal: 12)

Geçtiğimiz onlarca yıl boyunca, Siyonist rejim yeni bir güvenlik denklemi empoze etmeye ve bunu işgal altındaki Filistin topraklarının içinde ve dışında varlığını tehdit eden herhangi bir güçle mücadele için kullanmaya çalıştı.

Bu rejim, ABD ve onun müttefiki olan hain yöneticilerin desteğiyle kendine Filistinlilere saldırma izni verdi ve bu denklemi gerçekleştirmek için bölge halkına karşı büyük suçlar işledi; Mesela Irak, Siyonist rejim, kaos, kriz yaratma ve Irak'ı istikrarsızlaştırma çabalarına ek olarak, defalarca bu ülkeyi işgal edip, bu ülkenin çocuklarına yönelik yeni saldırılar düzenleme tehdidinde bulunmaya devam ediyor.

Siyonistlerin vahşeti, masum Filistin halkıyla sınırlı kalmayıp, bölgenin diğer bölgelerine de sıçradı. Bu rejim, katil IŞİD'le savaşan liderleri ve savaşçıları öldürdü; Bu, özgür Irak halkını, özellikle Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve kutsallarını savunma seçeneğiyle karşı karşıya bıraktı.

Bölge halkı artık bu düşman karşısında güvende olamayacaklarına ve bu rejimin yıkılmasının bölgede gerçek İslam ve barışın yayılması konusunda yeni aşamaların başlangıcı olacağına inanmaktadır.

Ketaib Hizbullah İslami Direnişi, kutsallıkları koruma ve bu kutsalları savunmada yetersiz kalmama konusundaki kararlılığını vurgulamakta ve "Kudüs'e yönelik herhangi bir tehdit, bölgesel bir savaş demektir" açıklamasında bulunan Seyyid Hasan Nasrallah'ın caydırıcılık denklemine katıldığını açıklamaktadır.

Ketaib Hizbullah Tugayları, Yüce Allah'ın yardımıyla Siyonistlere aşağılanmayı, yenilgiyi, güvensizliği ve çaresizliği tattıracak ve onların Amerikalı yöneticilerine karşı yaptığı gibi, onların yiğit erlere karşı mücadelede temellerini zayıflatacaktır.'

Ketaib Hizbullah Tugayları bu bildirinin sonunda «لِمِثْلِ هذَا فَلْیَعْمَلِ الْعَامِلُونَ» (Amel sahipleri böylesi bir kazanç için çalışmalıdır) buyuran Saffat Suresinin 61. ayetine değinerek, bildiriyi tamamladı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın yeni denklemi açıklamasından bu yana, Filistin İslami Cihad hareketi de dahil olmak üzere direniş grupları bu denkleme bağlılıklarını ilan ettiler.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle bu konuda şu ifadelerde bulunmuştu:

'Seyyid Nasrallah'ın söylediklerinin altını çiziyoruz, bölge ve direniş birleşik bir konumdadır. Direniş hareketi olarak bizler, Kudüs'ün dünyadaki tüm ülkelerin Filistin davasına yönelik davranışlarının ölçeği olduğuna inanıyoruz.'



Yeni yorum ekle