Fars Körfez İşbirliği Konseyi, İran ile nükleer müzakerelere katılma talebinde bulundu

Per, 17/06/2021 - 06:54

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi (FKİK) üye ülkelerinin dışişleri bakanları, dün Riyad'da yaptıkları toplantının sonunda yaptıkları açıklamada, İran ile nükleer müzakerelere katılma talebinde bulundu.

Welayet News  - İRNA Ajansına göre, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanlarının 148. toplantısı, dün Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki Fars Körfez İşbirliği Konseyi Sekreterliği'nde bölgesel ve uluslararası konular hakkında gerçekleştirildi.

Yayınlanan bildiride, Suudi koalisyonunun saldırganlığından bahsedilmeksizin, Yemen ordusunu ve halk komitelerini suçlayarak onların askeri harekatı "bölgesel ve küresel güvenliğe bir tehdit" olarak nitelendirildi.

Bildiriye göre, ''Konseye üye ülkeler de Filistin davasına ilişkin kararlı duruşlarını yinelediler ve Tel Aviv'in Filistin halkına yönelik sabotajın devam etmesini kınadılar.''

Bildirinin bir başka bölümünde İran ele alınırken, İran'a yönelik sürekli olarak bölgede güvenlik ve istikrarı baltalamaya çalışmakla ilgili suçlamalar yinelendi, konsey üyelerinin İran'la nükleer müzakerelere katılmasının gerekliliği vurgulandı. 

Fars Körfez İşbirliği Konseyi (FKİK) dışişleri bakanları da Viyana'da devam eden nükleer müzakerelerde İran'ın füzeleri konusunun dikkate alınması gerektiğini iddia etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Arap ülkelerinin nükleer müzakerelere katılımı talebine tepki göstermiş ve "Nükleer Anlaşma, BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan çok taraflı bir uluslararası anlaşmadır. Konsey Kararı 2231 ve hiçbir şekilde yeniden müzakere edilemez ve tarafları açıktır ve değiştirilemez.'' dedi.



Yeni yorum ekle