Yarın Iran'da seçim günü

Per, 17/06/2021 - 06:48

13. Dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yerel seçimler Yarın İslami Iran'ın genelinde düzenlenecek.

Welayet News  - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, büyük taklit mercileri ve alimler, Cumhurbaşkanı, İslami Şura Meclisi Başkanı, Ordu Genel Komutanlığı, Devrim Muhafızları, Gönüllü Seferberlik Teşkilatı, muhtelif kurum ve kuruluşlar Vatandaşları yarınki seçimleri coşkulu ve yoğun şekilde katılmaya davet ettileri.
Bu bağlamda İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei dün canlı yayında vatandaşlara hitap ettiği konuşmada bu dönemki seçimlerin önemine ve belirleyici olmasına vurgu yaparak, baskı ve yaptırımların azaltılması için vatandaşlarım yarınki secimlere katılıp, oy kullanmalarının şart olduğunu belirterek şöyle beyan etti:

İran İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei bugün, 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri münesebetiyle bir konuşma yaptı.

İran İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei bugün, 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri münesebetiyle bir konuşma yaptı.

İmam Hamanei'nin konuşmasından satır başları şöyle:  Kesinlikle ekonomi, güvenlik ve sağlık da dahil olmak üzere tüm alanlarda ülkenin belirli bir zamandaki kaderi, İran milletinin Cuma günü kullandığı oylara bağlıdır. Diğer bir deyişle İran halkı oylarıyla ülkenin kaderini belirleyecek. Halkın işi, katılım ilkesi, katılım türü ve tercihi olacaktır. Bu alanda en iyisini yapabilmemizi temenni ediyorum.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de dün bakanlar kurulu toplantısında önümüzdeki cuma günü düzenlenecek seçimlere katılımın önemine işaretle, 18 haziranda seçimlerin düzenleneceğini, seçimlerin her daim kendileri için önemli ve kader belirleyici olduğunu söyleyip, Cumhuriyet'in İslam İnkılabı'nın kazanımlarından olduğunu ve herkesin ona sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu arada seçimlerden çekilen aday sayısı 3'e yükseldi. Mehralizade ve Zakani'nin ardından Said Celili'de seçimlerde Seyyid İbrahim Reisi'nin lehine çekildi.  Böylece yarın yarışacak aday sayısı 4'e düştü.
Iran'da 59 milyonu aşkın yarınki seçimlerde oy kullanma hakkına sahiptir.
İran milleti, yarın seçimlere katılarak başka bir destan yazacak ve dostları sevindirip, düşmanları hayal kırıklığına uğratacak.

Tags: 


Yeni yorum ekle