İşgal Rejiminde Koltuk Krizi

Sa, 15/06/2021 - 11:42

Netanyahu koltuğu kaybetmiş olmanın acısını henüz atlatamamış görünüyor.

Welayet News  - Uzun bir iktidarın ardından yolsuzluklarını arkasına gizlediği koltuğunu kaybeden Netanyahu dün Şas Partisi- Yehdot Hetorah ile düzenlediği ortak oturumunda karşı koalisyonu bir araya toplayan şeyin, nefret olduğunu ifade ederek en kısa zamanda Bennett ve Lapid'in tehlikeli ve sahte kabinesini devireceklerini söyledi. Netanyahu kendi partisini övdü. Solcu hükümeti devirmek için birleşik olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi işgal rejimi meclisinde yapılan oylama sonucu, Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid öncülüğündeki koalisyon hükümeti, 120 sandalyeli Mecliste 60 milletvekilinin desteğiyle güvenoyu aldı. Koalisyondaki partilerin anlaşmasına göre yeni hükümetin ilk başbakanı Yamina lideri Bennett oldu. Bennett, 2 yıl boyunca başbakanlık görevini yürüttükten sonra Ağustos 2023'te koltuğu koalisyon ortağı Gelecek Var Partisi lideri Lapid'e devredecek.

Yeni koalisyon aşırı sağcı ve aşırı sol grupları beraber barındırıyor. Ortak tek birleştirici odak Netanyahu karşıtlığı. Bu durum yeni hükümet krizlerinin kapıda olduğunun işareti.

Ayrıca Netanyahu ile işgal rejimi yeni Başbakanı Bennett, Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen devir teslim için tören düzenlenmemesi ve fotoğraf veya görüntü paylaşılmaması dikkati çekti.

Tags: 


Yeni yorum ekle