Al-i Suud Yemen İbadethanelerini Hedef Alıyor

Sa, 15/06/2021 - 11:25

Al-i Suud’un Yemen halkına yönelik savaşının başlangıcından bu yana, Yemen'de 250 binden fazla ibadet yeri bu rejimin savaş uçakları tarafından bombalandı.

Welayet News  - Al-i Suud’un Yemen halkına yönelik savaşının başlangıcından bu yana, Yemen'de 250 binden fazla ibadet yeri bu rejimin savaş uçakları tarafından bombalandı.  Bu arada, Sa’da eyaletinde 303 cami işgalci Suudi savaş uçakları tarafından bombalandı.

Bu eyaletin vakıflar müdürü Lütfü el-Avavi, “Böyle bir eylem, Al-i Suud’un, Yemen'de İslam tarihinin bir sembolü olan camileri kasten bombaladığının bir işaretidir” dedi ve şunları söyledi: ‘Bu eyalette 59 cami tamamen, 244'ten fazla cami ise kısmen yıkıldı.

Kutsallığını ve dini statüsünü dikkate almadan bir camiyi hedef almak, bu düşman için dini değerlerin zerre kadar önemli olmadığı gösteriyor.’

Yemen eyaletlerindeki Vakıf Ofisi'ne bağlı saha ekibi, sınır bölgelerindeki camilerin sürekli hedef alınmasına şaşırdıklarını söyledi.

Camilerin haddinden fazla yıkımı ve işgalci Suudi koalisyonunun gaddarlığı, bu rejimin öfkesinin yüksekliğini gösteriyor. Camilerin ve kutsal mekanların bombalanması, Suudi rejiminin savaş sırasında Yemen halkına karşı canice yaklaşımının açık bir kanıtıdır.

İşgalci Suudi koalisyonu, çeşitli eyaletlerdeki hükümet, sağlık ve hizmet merkezlerini bombalamaya devam ederek Yemenli sivillerin sorunlarını daha da kötüleştiriyor.



Yeni yorum ekle