'Direniş Grupları Askeri Seçeneği Asla Terk Etmeyecek'

Sa, 15/06/2021 - 09:24

Haşd Şabi Irak'ı destekledi, onun hükümetini kurtardı, Irak topraklarını kurtardı ve işgalcileri kovdu.

Welayet News  - Irak Asaib Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Hazali'nin Şehid Seyyid Muhammed Sadık Sadr'ın şehadet yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşma:

Haşd Şabi Irak'ı destekledi, onun hükümetini kurtardı, Irak topraklarını kurtardı ve işgalcileri kovdu.

Şehit Muhammed Sadık Sadr bir Cuma namazında açıkça “Siyonist rejim benim kanlı düşmanımdır” dedi.

Haşd Şabi’nin açık düşmanları Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'dir. Üslerimizi ve güçlerimizi hedef alan bu ikisidir.

Şeytan ve butlan, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in elindeki tek araçtır.

Ülkenin hava savunmasının tamamlanması ve güçlendirilmesini vurguladık, ancak hükümetten bir yanıt alamadık. Muhammed Sadık Sadr'ın şehadetinin ABD ve İsrail düşmanlarını sevindirdiği gibi, Haşdi Şabi komutanlarının şehadetleri de onlara aynı sevinci yaşatıyor.

Allah’tan, Şehit Sadr, Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis ve Şehit Hacı Kasım Süleymani gibi kendi yolunda cihat etmeyi, direniş yolunu sürdürmeyi ve bu yolda kalmayı nasıp etmesini niyaz ediyorum.

ABD hükümetinin Irak'ta asker tutmakta ısrar etmesi yasaların ihlalidir. Amerikalıların bu konudaki ısrarı, onları sınır dışı etmenin diplomatik ve sivil yollarının işe yaramadığı anlamına geliyor.

Direnişin seçtiği yol, Amerikan güçlerinin sınır dışı edilmesi için meşruiyeti olan tek yoldur. Amerikalılar, bu kararın tamamen Iraklıların olduğunu bilmelidir.

 Amerikalılar, bu konuda İran İslam Cumhuriyeti ile Viyana'daki görüşmelerinin hiçbir yere varmayacağını anlamalıdır. Direniş grupları askeri seçeneği asla terk etmeyecektir.



Yeni yorum ekle