Nebih Berri: Direnişin Zaferi Evrensel Birlik İçin Umut Oldu

Sa, 15/06/2021 - 09:18

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Filistin direnişinin Kudüs’ün Kılıcı Savaşı'ndaki son zaferini İslam Ümmeti için bir umut kaynağı ve birliğin sembolü olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Nebih Berri, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda, Filistin Direnişinin elde ettiği başarılara değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün İslam Ümmeti, son Filistin destanından sonra, bazı ülkelerden aldığı yaralara rağmen bir onur ve gurur evresinden geçiyor.

Bu destanın en önemli başarılarından biri, Filistin toprakları içindeki ve dışındaki halkların yaygın birliği olmuştur. Son zafer, Batı Şeria, Gazze Şeridi ve 1948’den beri işgal altındaki topraklardaki Filistin halkının dayanışmasının bir sonucu olarak elde edildi.

48. bölgedeki Filistinliler, dirençlerini ve bilinçlerini kanıtladılar. Çeşitli Filistin grupları arasındaki dayanışma ve koordinasyon, Arapların mezhepsel ve dini fitneler karşısındaki birliğinin adı ve İslam ümmeti için umut sebebidir.

Yabancı komplolar karşısında Arap ulusal birliği başarı ve zaferin anahtarıdır. Temmuz savaşı sırasında Lübnan'daki iç birliğimiz, işgalci düşmana karşı güçlü ve cesur bir mücadeleye katkıda bulundu.’

Bir ay önce siyonist rejim işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlilere karşı acımasız bir karar alarak onları evlerinden çıkarmaya çalıştı. Siyonist rejimin bu hareketi, Şeyh Cerrah mahallesi sakinlerinin direnişiyle karşılaştı ve Batı Şeria, 1948 işgal toprakları ve Gazze Şeridi de dahil olmak üzere Filistin topraklarında yeni intifadaların oluşmasına yol açtı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik siyonist kuvvetlerin saldırıları sürerken, direniş grupları Gazze Şeridi'ne girerek işgal altındaki bölgelerin çeşitli yerlerine roketler attı ve hassas siyonist merkezlerini hedef alarak işgalci rejimi direnişin şartlarına göre ateşkesi kabul etmeye zorladı ve İslam ümmeti ve direniş ekseni için büyük bir zafer daha elde etti.

Lübnan Meclis Başkanı, Lübnan’daki iç durum hakkında da konuştu ve şunları söyledi: ‘Ülkedeki kötü durumun devam etmesi, iyi sonuçları olmayacak büyük yıkımlara yol açacaktır. Benim bu soruna çözüm olarak planım Arap, bölgesel, uluslararası, Batı ve Fransız kabulüne sahiptir.’

Bazılarının imkansız koşullarda ısrar etmesinden duyduğu endişeyi dile getiren Nebih Berri şunları belirtti: ‘Bu ısrar, durumu zorlaştıracak ve çözmeyecektir. Meclis Başkanı olarak, anayasaya ve onun uygulanmasına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyorum.



Yeni yorum ekle