Bahreyn'de Siyasi Mahkumlar Tehdit Altında

Pt, 14/06/2021 - 11:04

Bahreynli Şii lider Şeyh İsa Kasım yayınladığı bildiride, el-Halife rejimi hapishanesinde kasten işkenceye uğrayan şeyh Abdulcelil el-Mikdad’ın tehlikeli hastalığı hakkındaki şikayetlerinin dikkate alınmadığını duyurdu.

Welayet News  - Bahreyn İslami Hareket Lideri, Bahreyn halkının şeyh el-Mikdad ve benzerleri ile birlikte zor durumda yaşadıklarını, hayatlarının da her an tehdit altında olduğunu belirtti.

Bahreyn el-Vifak Cemiyeti de ülke yetkililerinin derhal ve kayıtsız şartsız Abdulcelil el-Mikdad, diğer siyasi tutuklular ve muhalifleri serbest bırakmasını aksi halde tıpkı daha önce sağlık sorunları sebebiyle tedaviye ihtiyaç duyan siyasi tutukluları rejimin hapishanelerinde ihmalkarlık yüzünden kaybetmeleri gibi el-Mikdad’ın da sağlık sorunları sebebiyle hayatının risk altında olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı üzere birkaç gün önce siyasi tutuklu Hüseyin Berekat da el-Halife rejimi hapishanelerinde koronavirüs ve tıbbi ihmalkarlık yüzünden şehit oldu. Yüzlerce Bahreynli Berekat’ın hapishanesinde şehit olmasına itiraz amacıyla Bahreyn Kralı Hamd bin İsa Al-i Halife aleyhine slogan attılar.

Bahreyn rejimi kendine karşı olan muhalif sesleri susturmak ve halkın adalet çağrısını durdurmak için ciddi baskı uyguluyor ve hapishanelerde de bu durumu sürdürüyor. Yüzlerce mahkum rejimin hapishanelerinde işkence altında yaşıyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle