el-Kabi: ABD'nin Spyker Katliamında Payı Var

Pt, 14/06/2021 - 08:23

Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri, korkunç Spyker katliamının yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda şunları söyledi: ‘Spyker katliamının tüm faillerini tanımak için, bu olayın tarihini bu üssün şehitlerinin ruhlarından dinlemeliyiz.

Welayet News  - Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el-Kabi, korkunç Spyker katliamının yıldönümü münasebetiye bir mesaj yayınladı.

Şeyh Ekrem el-Kabi şu ifadelerde bulundu: ‘Spyker katliamına yol açan kaosun nedeni sadece IŞİD değildi. Bu facia, Irak dışındaki fitneciler bilgisayarlarının başına geçip toplumu kışkırtmak ve aldatmak için finanse edildiğinde meydana geldi. Aynı zamanda bazı siyasiler parasını peşin olarak aldıkları ve amacı Irak’ın yıkımı olan saçmalıkları dillendirmek için Erbil'deki karargahlarını terk etti ve aşağılayıcı gösteri ve oturma eylemleri trübünlerinin arkasında durdular.

Spyker katliamı, Erbil'de IŞİD ve Baas Partisi'ni temsil eden liderlerin, milletvekillerinin, kabine bakanlarının ve tanınmış siyasi liderlerin katılımıyla düzenlendi ve perde arkasında ABD, Siyonistler ve Fars Körfezindeki Arap rejimleri Irak'ın düşüşünü destekliyordu.

Arap rejimleri, Irak halkına karşı işledikleri suçları ve komploları zamanla IŞİD’in arkasına saklayabileceklerini düşünmesin; Bilakis bu suç ve katliamdan Erbil toplantısına katılan ve ona destek veren herkes sorumludur.

Spyker katliamının tüm faillerini tanımak için, onun tarihini bu üssün şehitlerinin ruhlarından dinlemeliyiz.’

Hatırlatmak gerekir ki, 2014 yılında Musul ve Tikrit'in fethinden sonra terör örgütü IŞİD’e bağlı Baasçı tekfirci unsurlar Spyker hava üssünde 1700'den fazla Iraklı Şii öğrenciyi katletmiştir.



Yeni yorum ekle