Siyonist İsrail'de Netanyahu karşıtı protestolar devam ediyor

Pa, 13/06/2021 - 09:12

İşgal altındaki Filistin toprakları sakinleri bir kez daha terör rejimi İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'yu protesto ettiler.

Welayet News - Dün gece göstericiler, siyonist rejimin başbakanının işgal altındaki Kudüs'teki konutu önünde Netanyahu aleyhinde sloganlar attı.

Protesto gösterisi, Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Bennett öncülüğünde kurulacak koalisyon hükümetinin bugün yapılacak güven oylamasından önce yapılması dikkat çekti.

İşgal Altındaki Topraklar, son aylarda Benjamin Netanyahu'nun yolsuzluğuna ve Corona virüsüne karşı zayıf performansına karşı sık sık protesto gösterileri gördü.

Bu arada Siyonist Demokrasi Araştırmaları Merkezi'nde anayasa avukatı olan Emir Fox, Netanyahu'nun yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanacağını ve görevden alındıktan sonra en az 10 yıl hapis yatacağını düşündüğünü söyledi.

Fox, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mayıs 2020'den bu yana çeşitli yolsuzluk, dolandırıcılık ve zimmete para geçirme davalarında yargılandı ve görevden alınırsa dokunulmazlığı kalmayacak" dedi.

Fox, iki yıl boyunca Netanyahu'nun kendisine karşı yargılanmayı önlemek için İsrail anayasasını değiştirip değiştirmeyeceğinin sorulduğunu, şimdi iktidarı kaybederse artık bunu yapamayacağının ve sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağını söyledi.



Yeni yorum ekle