Yemen'in Güneyinde Büyük Patlama

Ct, 12/06/2021 - 09:25

Yemen yerel kaynakları, Yemen'in güneyinde yer alan Ebyen eyaletinde, Zencebar şehrinin merkezinde bomba yüklü bir motosikletin infilak ettiğini bildirdi.

Welayet News  - El'Meşhed El-Yemeni haber sitesine göre, yerel kaynaklar  dün meydana gelen hadisede 8 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin de yaralandığını bildirdiler.

Habere göre bomba yüklü motosiklet  Zencebar'da BAE'ye bağlı Güney Geçiş Meclisi'ne bağlı milislere ait bir kamyonun yanında infilak etti.

Güney Geçiş Konseyi, 11 Mayıs 2017'de BAE'nin himayesinde Yemen'in güneyinde kurulan ve Eid el-Zubeydi başkanlığındaki militan bir gruptur; El-Zubeydi, daha önce Yemen valiliği görevini üstlenmiş olan güney Yemen hareketinde siyasi bir aktivistir.

Güney Yemen Geçiş Konseyi, 25 Nisan'dan bu yana Yemen'in güney illerinde özerklik ve olağanüstü hal ilan etti ve Riyad tarafından desteklenen müstafi Yemen hükümeti ile Geçiş Konseyi arasındaki çatışma yoğunlaştı.

Yemen'in güneyindeki illerdeki güvenlik durumu, Suudi ve BAE güçlerinin kontrolü ele geçirmesinden bu yana kesin bir şekilde kötüleşti.

Tags: 


Yeni yorum ekle