ABD: Hamas ve Müttefiklerine Yönelik Yaptırımlara Öncelik Veriyoruz

Cu, 11/06/2021 - 18:17

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin yaptırımlarda Hamas Hareketi'ne öncelik vereceğini açıkladı.

Welayet News  - ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'li milletvekillerine, "Hamas, ABD hükümetinin terörle mücadele yaptırımları için bir hedef olarak belirlendi ve Hamas ve müttefiklerini hedef almaya öncelik veriyoruz." dedi.

ABD Hazine Bakanı, "Dünya çapında önemli bağış toplama mekanizmaları olarak tanımlanan bir dizi hayır kurumu da dahil olmak üzere, dünya çapında Hamas'a bağlı çok sayıda kişi ve kuruluşu hedef aldık." dedi.

Janet Yellen, "Kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele çerçevesini güçlendirmek için Hamas'a karşı savunmasız olan yargıyla da yakın bir şekilde çalışıyoruz." diye belirtti.

ABD Hazine Bakanı'nın bu sözleri, ABD Kongresi'nin İsrail'e karşı 12 günlük savaşın ardından Hamas'a yaptırım uygulayan son tasarısının yeterli oy alamamasından sonra geldi.

Filistin direniş gruplarının 12 günlük savaştaki zaferinin ışığında, bir grup Amerikalı milletvekili Hamas yanlısı kişi ve kurumlarına ve diğer Filistin direniş gruplarına yaptırım uygulamak için bir kanun taslağı sunmuştu.



Yeni yorum ekle