Ensarullah: Yemen'deki Yabancı Birliklerin Kaderi Ölümdür

Cu, 11/06/2021 - 18:13

Ensarullah Hareketi'nin bir yetkilisi, Suudi koalisyonunu, güçleri Yemen'de olduğu sürece Yemen Ordusu'nun ve Halk Komiteleri'nin savunma operasyonlarına maruz kalacakları konusunda uyardı.

Welayet News  - Ensarullah yetkilisi Muhammed el-Bahti, Yemen'e karşı savaşan ülkelere yönelik askeri operasyonların devam ettiğini de belirtti.

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Bahti, "Düşman ülkelere Yemen'deki askeri varlığının kendilerini saldırı altında bıraktığını ve Yemen'deki yabancı birliklerin akıbetinin ölüm olduğunu vurguluyoruz." dedi.

Yemen Ordusu ve Halk Komitelerinden bir saha yetkilisi el-Meyadin haber ajansına verdiği demeçte şöyle dedi: "Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri bu gece, kuzeydeki Marib eyaletinde devrik Mensur Hadi hükümeti ve koalisyon askerlerinin bazı noktalarını hedef aldı."

Kaynak yaptığı açıklamada, "Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'ne ait İHA Birimi, bir insansız hava aracıyla Marib'in doğusundaki Sehn el-Cin askeri garnizonunu hedef aldı." dedi.

Muhammed el-Bahti yaptığı açıklamanın devamında, Hamas tutuklularının Suudi Arabistan'a karşı herhangi bir askeri eylemde bulunmadığını ve Riyad'ın onları İsrail'i yatıştırmak için gözaltına aldığını söyledi.

Yemen medyasına göre, Suudi-BAE koalisyonu bugün Saada, Marib ve Hacca illerini 26 kez bombaladı.



Yeni yorum ekle