Yemen Halkından Filistin Halkına Önemli Mali Destek

Cu, 11/06/2021 - 18:10

Suudi koalisyonunun en sert kuşatması altında bulunan Yemen'in San'a eyaleti halkı, Ensarullah Hareketi liderinin Filistin davasını destekleme çağrısına yanıt olarak Filistin halkı için on milyonlarca Yemen riyali topladı.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Filistin davasını desteklemek için on milyonlarca riyal fon topladığını duyurdu.

Saba Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, San'a valisi Abdulbasit el-Hadi Perşembe günü, yardım toplama komitesine 83 milyon Yemen riyalini (yaklaşık 332.000 dolar) teslim etti.

El-Hadi devir teslim töreninde şunları söyledi: "San'a halkı, savaşın zor koşullarına ve mevcut sonuçlarına rağmen bu kampanyada aktif rol aldı ve bu yardım, Filistin davasını desteklemek ve işgalci siyonist rejime karşı direnişi desteklemek için en küçük görevdir."

Saba’nın bildirdiğine göre, Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin "Kudüs yakındır" sloganı altında para toplama çağrısının ardından San'a halkı bu daveti kabul ederek yardım kampanyasına destek oldu.

Şunu da belirtmek gerekir ki, Yemen BM'ye göre savaş ve kuşatma nedeniyle dünyanın en kötü insani kriziyle karşı karşıyadır.



Yeni yorum ekle