ABD: İran'a Karşı Siyasetin Devam Etmesi İçin Bütçe Ayırdık

Cu, 11/06/2021 - 18:04

Amerika Savunma Bakanı Lioyd Austin, dün senato toplantısında yaptığı açıklamada 2022 Savunma Bakanlığı bütçesinde Batı Asya'da İran'a karşı siyasetlerin devam etmesi için bazı kaynakların ayrıldığını duyurdu.

Welayet News  - Amerika'nın Batı Asya bölgesindeki girişimleri ve bölge halkının insan haklarını ihlal etmesi tüm çevrelerce biliniyor. Nitekim Washington'un maddi ve manevi destekleri Arabistan'ın Yemen'e saldırı ortamını hazırladı, BM’nin belirttiğine göre bu savaş en kötü insani faciaların yaşanmasına sebep olurken yoksul Yemen ülkesinde gıda ve ilaç kıtlığına sebep olmuştur.

Savaş hakkında gündemin saptırılması, hayali düşman yaratmak ve Irak'ta kitle imha silahların yok edilmesi iddiası ile Amerika 2003 yılında Irak'a saldırı bahanelerini oluşturdu; bu savaş boyunca yaklaşık bir milyon insan hayatını kaybederken 4 milyon kişi de evinden barkında oldu ve ülkenin yıkımına ve enkaza çevrilmesine sebep oldu.

Washington, nefsi müdafaa bahanesi ile Siyonist rejimin Filistin halkına karşı cinayetlerine destek verirken geniş çaplı askeri ve mali desteğini de korsan rejimden esirgemiyor.

Bu arada uluslararası toplum Amerika'yı dünyada işlediği cinayetler nedeni ile şimdiye kadar cezalandıramamıştır.

Parstoday

Tags: 


Yeni yorum ekle