Terör Devleti ABD'den Yeni Yaptırımlar

Cu, 11/06/2021 - 09:04

ABD Hazine Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile iş birliği içinde Ensarullah’a finansman sağladıklarını iddia ettiği 7 şahıs ve 4 şirkete yaptırım getirdi.

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve Yemen'deki Husilere fon sağlayan kaçakçılık ağının üyelerine yaptırım getirmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaptırım listesine alınan 7 kişi arasında bulunan Said Ahmed Muhammed el-Cemal'in İran'da olduğu ve başta petrol olmak üzere birçok alandan elde ettiği on milyonlarca dolar geliri Ensarullah’a aktardığı öne sürüldü.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD, bir ateşkesi kabul etmeleri ve Yemen'deki çatışmanın çözülmesine yönelik görüşmelerin içinde yer alması için Husilere baskı uygulamayı sürdürecektir. Bugün, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile iş birliği içinde Husilere destek veren paravan şirketler ve aracılık yapanlardan oluşan bir ağa yaptırımlar getirdik" dedi.

Bilindiği gibi 2011’de, 1978’den beri ülkeyi yöneten statükocu Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e karşı kitlesel gösteriler başladı. Gösteriler sonucunda ‘Ulusal Barış ve Katılım Anlaşması’ yapıldı. Bu anlaşmaya göre yönetime eşit katılım esas alınacaktı. Ancak iktidar nimetinden nemalanan grup bu anlaşmaya uymadı. Yönetimde eski ötekileştirici ve sultacı anlayışa devam etmek istedi.

2014’te kitlesel gösteriler düzenledi. Rejimin generali gösterileri şiddet ile bastırmak istedi ama başaramadı. Ensarullah 22 Eylül’de başkent Sana’yı kontrol altına aldı ve bir çözüm önerisi sundu ancak Cumhurbaşkanı  Mansur Hadi istifa etmeyi tercih etti.

Ensarullah, tüm grupların eşit katılımıyla bir çözüm önerisi sunuyor ama hükümet boşluğundan istifade etmek isteyen iç ve dış unsurlar buna izin vermiyor. Ayrıca Ensarullah ülkenin askeri bürokrasiyle de beraber hareket ediyor. 



Yeni yorum ekle