ABD: Suriye İsrail için bir tehdit olduğu sürece, İsrail'in Golan üzerindeki kontrolü devam etmelidir

Per, 10/06/2021 - 11:35

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin sanal toplantısında yaptığı konuşmada, "Suriye İsrail için bir tehdit olduğu sürece, İsrail'in Golan üzerindeki kontrolü devam etmelidir" dedi.

Welayet News  - Blinken, Biden'ın politikasını, Golan Tepeleri, Kudüs ve Batı Şeria'yı Netanyahu'ya sunan selefi Trump'tan farklıymış gibi yorumlamaya çalıştı.

Ancak Blinken bu iş için, her şeyden çok Amerika'nın gerçek doğasını yani zorbalığı ve kovboy yasasını ortaya çıkaran bir mantık kullanıyor ve nihayetinde Biden için yapmak istediği ayrım, Amerikan kültürünün ve karakterinin ayrılmaz bir parçası olan Amerikan zorbalığının doğasında kayboluyor.

Blinken açıkça şu ifadelerde bulunuyor: ‘Golan Tepeleri'nin yasal statüsünden bağımsız olarak, İsrail bölgeyi fiilen kontrol ediyor. Durumun aynı kalması gerektiğini düşünüyorum, ta ki Suriye artık İsrail için bir tehdit olmayana kadar ve henüz bu aşamaya gelmediğimizi düşünüyorum.’

Sizce bu açıklamalardan sonra Blinken'in tutumunun selefi Pompeo'dan farklı olduğu söylenebilir mi?

Her ikisi de Suriye’nin Golan bölgesinin siyonist rejim tarafından işgal edilmesi konusunda hemfikirdir ve tek fark kendilerini ifade etme biçimleri ve kullandıkları kelimelerdir.

Pompeo, işgalci rejimin Golan Tepeleri'ni işgal ettiğini kabul etti, ancak Blinken daha diplomatik bir yaklaşım benimseyerek Golan Tepeleri'nin Suriye'ye dönmesi için şartlar belirledi.

İşgal rejimi İsrail’in aradığı güvenlik sağlanmayacak; Çünkü bu rejim aslında bölgedeki milletlerin güvenliğini yok etmek için kurulmuştur. Blinken, bir gün Amerika ve işgal rejiminin paralı askerlerinin Şam'da iktidara geleceği ve Suriye'nin ABD'ye döneceğini umduğunu dile getirdi. Ama bu rüya asla gerçekleşmeyecek.

Blinken'in kovboy mantığı dünyanın tüm uluslarına ve halklarına yayılırsa, tüm dünyada orman kanunu geçerli olacaktır. Bu mantığa göre, askeri gücü olan ve süper güçlerin askeri desteğine sahip olan herhangi bir ülke, güvenliğini talep etmek için bir ülkenin bazı bölgelerini işgal edebilir! Bu durumda işgal edilen ülkenin güvenliği ne olacak? Blinken'in mantığına dayanarak, Kuzey Kore Amerika Birleşik Devletleri'ne nükleer bir saldırı başlatabilir denilebilir mi? Çünkü Pyongyang rejimine karşı tekrarlanan ABD tehditleri karşısında, bu ülkenin güvenliği için böyle bir saldırı gereklidir!



Yeni yorum ekle