Hamas, Yemen'in Filistin Halkına Verdiği Desteği Takdir Etti

Çar, 09/06/2021 - 11:44

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Salı akşamı yaptığı açıklamada, mücadelenin her aşamasında Filistin halkına verdikleri destek için Yemen halkına teşekkür etti.

Welayet News  - Hamas'tan yapılan açıklamada, "Kudüs Kılıcı savaşında Filistin halkını desteklemenin ve bizimle samimi şekilde dayanışmanın son örneği, Yemen halkı tarafından ülke içinde ve dışında sergilendi. Ayrıca bizim de kardeş Yemen halkının yanında olduğumuzu vurguluyoruz." denildi.

Filistin Direniş Hareketi Hamas, "Arap ve Müslüman milletlerin birliği, Kudüs Kılıcı savaşında Filistin halkı ve direniş güçlerini desteklemeleri, İslam'ın üstün çıkarlarını korumak ve Filistin meselesini güçlendirmek için bu birliği korumanın gereğini ortaya koymaktadır." açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Hamas, kardeş Yemen halkına desteğini de vurgulayarak, bu ülkeye ve aziz milletine hayırlı olmasını, savaşın bitmesini, onlar için birlik, güvenlik ve refah dilemektedir." denildi.

Hamas'ın Yemen'i takdir etmesi, Yemen'in kuzeybatısındaki Sa’de eyaletinin geçen Cuma günü ABD ve siyonist rejime karşı yaygın protestolara sahne olmasından sonra geldi. Yemenliler bu protesto gösterilerinde şu bildiride bulunmuştu: "Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın ifade ettiği şu denklemin bir parçasıyız: Kudüs'e yönelik herhangi bir tehdit bölgesel bir savaş demektir."



Yeni yorum ekle