Suud Rejimi ve İşgalci İsrail'in Casusluk İşbirliği

Çar, 09/06/2021 - 11:12

Bir işgalci İsrail rejimi gazetesi, Suudi Arabistan'ın cep telefonları aracılığıyla vatandaşları gözetlemek için siyonist rejimle işbirliği yaptığını ortaya koydu.

Welayet News  - Haaretz Gazetesi Salı günü yaptığı açıklamada, akıllı telefonlardan veri çıkarmak ve insanların konumlarını izlemek için teknoloji çözümleri geliştirmede uzmanlaşmış siber şirket olan Quadrim'in 2019'dan beri hizmetlerini Suudi Arabistan'a sattığını açıkladı.

Quadrim, 2016 yılında üç işgalci yerleşimci, iki siber güvenlik uzmanı ve eski bir üst düzey işgal askeri istihbarat yetkilisi tarafından kuruldu.

Haaretz Gazetesinin açıklamalarına göre bu şirket, casus yazılımını satmak için Kıbrıs'ta bir kapak kullanıyor, bu da iPhone'lardan tüm verileri almasına, kamerayı uzaktan kontrol etmesine, gizlice dinlemesine ve kullanıcının bilgisi olmadan onun yerini takip etmesine olanak tanıyor.

İşgal rejimi yasalarına göre, bu tür hassas teknolojiler, teröristlerin eline geçmediğinden ve yasadışı amaçlarla veya siyasi taciz için kullanılmadığından emin olan savunma uzmanlarının gözetiminde diğer ülkelere ihraç edilebilir.

Yine Haaretz Gazetesinin açıklamalarına göre Quadrim, 2019'dan beri Kıbrıs'taki kapsama alanı yoluyla Suudi Arabistan ve Gana gibi ülkelere cep telefonu casus teknolojileri satıyor. 



Yeni yorum ekle