Jerusalem Post: 'Irak’ın Kürdistan Bölgesi Siyonistlerin Üssüdür'

Çar, 09/06/2021 - 11:06

İbrani yayın yapan gazetelerden Jerusalem Post, siyonist rejim ile Irak Kürdistan bölgesi arasındaki gizli ilişkilere ilişkin raporunda şunları yazdı.

Welayet News  - ‘Bilgi sahibi İsrail istihbarat kaynakları, İsrail ile Irak Kürt bölgesi arasında güçlü bağlar olduğunu bildirerek, kuzey Irak'taki Kürtlerle bir ittifakın İsrail'in Irak, Suriye ve İran'da gözleri ve kulakları olmasını sağlayacağını açıkladı.

İsrail'in Mesut Barzani ile ilişkileri, İsrail’in Kürtleri güçlü bir müttefik olarak gördüğü 1960'ların ortalarına kadar uzanıyor. İsrail, Kürtler aracılığıyla eski Irak rejimini zayıflatabileceğini düşünüyordu.

İsrail ordusu ve istihbarat birimleri 2004 yılından bu yana Irak, Suriye ve İran'ın Kürt bölgelerinde faaliyet gösteriyor. Ayrıca bu alanlarda gizli operasyonların yürütülmesi için faaliyet, destek ve eğitim tedbirleri alışmış durumdadır.

Daha önce Şeyh Hazali, Erbil'de hedeflenen siyonist merkezin, Şehit Fahrizade suikastı gibi İran'daki suikast operasyonlarını desteklemekten sorumlu olduğunu açıklamıştı.



Yeni yorum ekle