ABD-Suud Koalisyonu Yemen’de Yenildi

Sa, 08/06/2021 - 21:27

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan'daki ve bölgedeki son gelişmelere ilişkin bir konuşma yaptı.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bugün El Menar kanalının 30'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada Lübnan'daki ve bölgedeki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nasrullah, açıklamasında; şükürler olsun aranızdayım ve sizlerle Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı arzuluyorum dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu İmam Humeyni'nin (r.a) 32. vefat yıldönümüne dikkat çekerek, “İmam Humeyni (r.a) 20. yüzyılda İslam ümmetine hayat bağışladı. Zulme karşı devrim ve savaş yanlılarına karşı direniş ruhunu canlandırdı” dedi.

Konuşmasının diğer bölümünde El Menar kanalının kurulmasına katkı sağlayanları takdir eden Nasrullah, “Filistin'de, Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da yaşananlar, iç krizler sonucu ileriye kaçabilecek kinci ve aptal bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Nasrullah, “Netanyahu bugün başarısız kalarak kriz yaşamaktadır. Bu krizlerden çıkmak için çeşitli ve mantıksız seçeneklere başvuruyor. Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve 1948 bölgesindeki Filistinliler Kudüs'ü ve kutsal toprakları desteklemeye kararlılar ve tüm İslam ümmetinin sorumlu davranması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Nasrullah, “Kudüs'ün işgali bölgesel bir savaş gibidir. Kudüs için yeni denklemdeki ilk tutum, Yemen ve Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi tarafından ifade edildi” değerlendirmesinde bulundu.

El Menar, 33 gün savaşında cansiperane bir çalıştı görüntü ve sesi asla kesilmedi. Şimdi ise Suud itilafının Yemen aleyhindeki savaşında Yemen halkının sesi olmuş durumda.

Seyyid Hasan Nasrullah, Yemen’e saldıran ABD- Suudi koalisyonu yenilgiye uğramıştır. Onlar bir çıkış yolu arıyorlar. Askeri saldırganlıkla başaramadıklarını ekonomik yaptırımlar ve Yemen halkının kuşatması yoluyla elde etmek istiyorlar.

ABD’nin kendisini Yemen'e karşı savaşı bitirmeye yardımcı olarak tanıttırması aldatmadan başka bir şey değil diye konuştu.

Nasrullah; Lübnan'daki benzin krizini İran petrolüyle birkaç gün içinde çözmek mümkün, ancak bunun için cesur bir siyasi karar gerekiyor. Bu arada İran'ın Lübnan parasıyla Lübnan'a yakıt gönderme teklifi de hala geçerli dedi.



Yeni yorum ekle