Bin Selman'ın Ensarullah'a Gönderdiği Mektubun İçeriği Ortaya Çıktı

Pt, 07/06/2021 - 19:28

Cumartesi günü San'a'ya gelen Umman heyeti, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan Ensarullah Hareketi'nin lideri Abdulmelik el-Husi'ye bir mektup getirdi.

Welayet News  - El-Haber el-Yemeni'nin bildirdiğine göre, Umman kaynakları Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yedinci yılına giren ve yüzyılın felaketi diye adlandırılan Yemen'deki Suudi savaşının geleceği hakkındaki mektubunun içeriğindeki sır perdesini araladı.

Ummanlı kaynakların bildirdiğine göre bu mektup, San'a Uluslararası Havaalanı ve el-Hudeyde limanının yeniden açılması için hazırlıklar da dahil olmak üzere Suudi Arabistan'dan verilen tavizleri, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Marib'deki ve Suudi Arabistan'ın derinliklerindeki füze ve İHA saldırılarını durdurma karşılığında Yemenlilere acil yardım teklifini içeriyor.

Ummanlı kaynakların bildirdiğine göre, Umman heyeti bu mektubu Ensarullah Hareketi liderine verdi.

Ensarullah Hareketi sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, yakın tarihli bir Suudi planına yanıt olarak, insani meseleler ile askeri meseleler arasında bağlantı olmadığını ifade etmişti.

Ensarullah lideri Abdulmelik el-Husi de daha önce insani meselelerin askeri meselelerden ayrı olduğunu belirtilmişti.



Yeni yorum ekle