Uluslararası Terör Devleti ABD: İsrail'e Olan Desteğimiz Asla Değişmeyecek

Cu, 04/06/2021 - 10:58

Beyaz Saray, işgal rejimindeki hükümet değişikliğinin, uluslararası terör devleti ABD ile işgalci Siyonist rejim İsrail ilişkilerini etkilemeyeceğini vurguladı

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, günlük basın brifinginde, işgal edilmiş Filistin toprakları İsrail'deki son siyasi gelişmeleri ve gündemdeki diğer dış politika başlıklarını değerlendirdi. Price, işgal rejimindeki yeni hükümet kurma çalışmalarına yönelik ABD'nin pozisyonunun sorulması üzerine, iç siyasi gündeme karışmadıklarını ve bir taraf olmadıklarını belirtti, "Hükümet kurulmasıyla ilgili her ne olursa olsun İsrail'e olan sarsılmaz ve güçlü desteğimiz devam edecektir" ifadesini kullandı.

İşgal rejiminin ABD'den acil ilave 1 milyar dolarlık askeri yardım istemek üzere olduğunun hatırlatılması üzerine Price, söz konusu sürecin devam ettiğini ve ABD'nin bu yardımı yapmaya hazır olacağını belirtti.

Acımasızca savaş suçu işleyerek sivillere, okullara, hastanelere saldıran işgal rejimi İsrail’e tam ve sonsuz desteğini belirten Price, Gazze’de yaşananların sorumlusu İşgalci İsrail olmasına rağmen, Gazze’ye yönelik insani yardım çabalarını artıracağının da ifade etti ve katil ile maktüle eşit yardım yapacaklarını bildirdi. Price, "Gazze'nin insani olarak toparlanması ve yeniden inşası konularında ilerleyen günlerde bir odaklanma göreceksiniz. Biz, ancak hem İsraillilere hem de Filistinlilere eşit derecede demokrasi, güvenlik ve onur duygusu sağlayabilirsek o zaman bu şiddet sarmalını kırabiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Seçimlerin sonuçları ne olursa olsun ABD ve İşgal rejimi İsrail terörizm üzere kurulu sistemlerini devam ettiriyor.

Bilindiği gibi İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamaney, ABD seçim sonuçlarının iki terörizm başından birinin seçilmesi olarak yorumlayıp "(Seçim sonucu) Bizi ilgilendirmiyor, yani politikamızı hiç etkilemeyecek. Kim kazanırsa kazansın ABD'ye yönelik politikamızı etkilemeyecek. Politikamız net ve iyi hesaplanmış. Gelen ve giden kişilerin hiçbir etkisi olmayacak" diye konuşmuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle