Yemen'de İşgal Güçlerine Karşı Halk Ayaklanması; Devrim Olabilir

Cu, 04/06/2021 - 10:11

Hâlâ Yemen'i bombalayan ve kuşatan işgalci Suudi-BAE koalisyonunun eylemlerinde yeni bir dönem başlarken, Taiz halkı ve koalisyon kontrolündeki güney şehirleri kaostan, kötüleşen yaşam koşullarından ve temel hizmetlerin eksikliğinden muzdariptir.

Welayet News  - Bu durum, halkın öfkesine neden olmakta ve bu bölgelerde sürekli olarak halkın işgal güçlerin ve çetelerin sınır dışı edilmesini talep ettiği gösteriler devam etmektedir. Bu olayla eş zamanlı olarak işgalci koalisyon, Mayyun ve Sokotra adalarında Amerika ve Siyonist askeri üsleri kurarak Yemen'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

İşgal altındaki topraklarda yaşanan bu gelişmelerin ardından resmi ve ulusal ordu hareketleri ve halk komiteleri saldırı planına ve hedeflerine karşı harekete geçti. Bu, zafere ulaşmak ve işgal altındaki bölgeleri işgalci Suudi-BAE koalisyonu güçlerinden kurtarmak için iletişim yolunun açılmasını ve Taiz halkını birliğe çağırmayı içerir ve saldırıları önlemek için yoğun toplantılar ve askeri seferberlik yoluyla yapılabilir.

Güney ve doğu Yemen'in işgal altındaki bölgelerinde işgalci güçlere karşı halk ayaklanmasının devam etmesi, Yemen'e tam kimliğini ve egemenliğini geri kazandırmak için mümkün olan tüm araçları kullanacak bir ulusal devrim vaat ediyor.



Yeni yorum ekle