Filistinli Komutan: İmam Humeyni Müslümanları Filistin Davasında Birleştirdi

Per, 03/06/2021 - 20:51

Filistin Halk Direniş Komiteleri Komutanı Muhammed el-Barim yaptığı açıklamada: "İmam Humeyni (r.a), Filistin davasının İslam dünyasındaki merkeziliğini vurgulayarak itibarını yeniden kazandırdı ve tüm Müslümanları Filistin meselesinde birleştirdi ve uzlaşmacı liderleri utandırdı ve suçlu kıldı." dedi.

Welayet News  - Muhammed el-Barim, "İmam Humeyni'nin (r.a) Filistin davasının yolunu ıslah etmek ve Filistin'in haklarının alınması ile Filistin milletinin direnişi ve cihadını güçlendirmek için Dünya Kudüs Günü'nü ilan etmesi sadece bölgesel düzeyde değil, küresel düzeyde de bir mesele olmuştur. İmam Humeyni'nin Filistinli mücahitlere humus ve zekat verilmesiyle ilgili ünlü fetvasını da asla unutmayacağız." dedi.

Filistin Halk Direniş Komitelerinin komutanı, İmam Humeyni'nin ortaya koyduğu birçok konuya odaklandı: Bunlardan ilki, İsrail büyükelçiliğinin Filistin büyükelçiliğine dönüştürülmesi ve Ramazan ayının son Cuma günü Dünya Kudüs Günü'nün ilan edilmesiydi. Bu, tüm Müslümanların ve dünyadaki tüm özgür insanların hayatında Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasının yeniden canlanmasında büyük etkisi olmaya devam ediyor.

Muhammed el-Barim, "İmam Humeyni (ra) ayrıca Lübnan ve Suriye'deki Filistin kamplarında Filistin devrimini destekledi; öyle ki Kurtuluş Örgütü, Siyonist düşmanla çatışmaya para ve silahlarla öncülük ediyordu." açıklamasında bulundu.

Filistinli komutan, son olarak şöyle dedi: "İran'ın Filistin halkına desteği ve direnişi, belirli bir aşama ile ilgisi olmayan stratejik bir destektir.  Bugün ve İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei döneminde İran İslam Cumhuriyeti, Filistin direnişini ve halkını desteklemeyi, tüm askeri ve mali kaynakları sağlayarak, sınır tanımadan ve kırmızı çizgiler olmadan devam ediyor. İran, direnişin gücünü ve yeteneklerini geliştirmek için az şey yapmıyor ve bu şekilde tereddüt etmeden elinden gelenin en iyisini yaptı."



Yeni yorum ekle