Pakistan'dan İşgalci İsrail'e Tepki

Per, 03/06/2021 - 09:39

Pakistan, işgal edilmiş Filistin topraları İsrail’in eski Savaş Bakanı'nın İslamabad'daki bir hastanenin fotoğrafını yayınlayarak binanın Gazze'de Filistin İslami Direniş Hamas'a ait bir bina olarak göstermesine tepki gösterdi.

Welayet News  - Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zahid Hafız Çuderi, işgal rejiminin eski Savaş Bakanı Naftali Bennett'in yanlış iddiasına tepki gösterirken, bunu kamuoyunu aldatmak için endişe verici bir hareket olarak nitelendirdi.

Bennett,  Twitter hesabından sözkonusu hastanenin, Hamas'ın karargahına ve grubun Gazze'deki en büyük tıp merkezine ait olduğunu iddia etmişti.

Bu arada, Pakistan'ın başkentindeki Şifa Hastane'nin sözcüsü, bu girişime tepki gösterdi ve kendi hastanelerinin resminin Twitter hesabından kaldırılması çağrısında bulundu.

Yanlış fotoğrafı kullandığı ortaya çıkmasına rağmen Bennett'in Youtube hesabında 100 binden fazla kişi tarafından izlenen paylaşımını silmemesi dikkati çekti

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'ne karşı karadan, denizden ve havadan 11 günlük vahşi saldırılarında Filistin yerleşim alanlarını, hastane ve okulları hedef aldı. Yaklaşık 300 Filistinliyi şehit ettiler ve binlercesini de yaraladılar. 



Yeni yorum ekle