Bahreyn'de Siyasi Baskı Devam Ediyor

Per, 03/06/2021 - 08:17

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi “el-Amel el-Vatani Cemiyeti’nin (Vaad)” dağıtılmasının dördüncü yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, Al-i Halife rejiminin siyasi dernekleri kapatmasının yanı sıra siyasi baskısını da sürdürdüğünü vurguladı.

Welayet News  - Bu bildirde şu ifadeler yer aldı: ‘Derneklerin kurulmasına izin verilmemesi ve ifade özgürlüğünün ihlal edilmesi, Al-i Halife rejiminin insan haklarını tamamen bastırma çabalarının yalnızca bir parçasıdır ve Al-i Halife, siyasi dernekleri kapatmakla yetinmiyor aynı zamanda bu kuruluşların üyelerinin seçimlere katılımını da yasaklıyor ve Vaad Cemiyeti de 2011 yılındaki protestolara katılması nedeniyle dağıtıldı.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi ayrıca, uluslararası örgütleri nüfuzlarını kullanmaya ve siyasi ve yerel derneklere yönelik hedeflenen ve devam eden baskıyı sona erdirmek için Bahreyn yetkililerine baskı yapmaya çağırdı.

Aynı zamanda bu merkezin Başkanı Nizal el-Salman da Bahreynli yetkilileri siyasi ve yerel dernekleri dağıtmayı durdurmaya ve slogandan uzak gerçek reformlar yapmaya ve Vaad Cemiyetini ve diğer dağıtılmış siyasi derneklerin faaliyetlerine devam etmelerine izin vermeye çağırdı.

Bilindiği gibi Bahreyn Savcılığı bir süre önce ülkedeki güvenlik makamlarını hedef alan faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 116 kişiyi gözaltına aldırmıştı.

2011 yılından beri Bahreyn’de halkın geneli yaptıkları gösterilerle Âli Halife rejiminin zulme dayalı politikalarına karşı hoşnutsuzluklarını ifade etmeye çalışmaktadır. Bu gösterilerde şimdiye kadar onlarca kişi öldürülmüş ve yüzlercesi de yaralanmıştır. Âli Halife rejimi, halkı sindirmek için yüzlerce kişiyi gözaltına almıştır.

İnsan hakları örgütleri defalarca Âli Halife rejiminin muhaliflere karşı baskıcı politikalarını kınamış ve ülkedeki siyasi reformlar için gerekli adımların atılmasını istemiştir.

Tags: 


Yeni yorum ekle