Ensarullah: Gıda, İlaç ve Yakıta Erişim Yemen Halkının Koşulsuz Hakkıdır

Çar, 02/06/2021 - 09:01

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı, Yemen'e gıda, ilaç ve akaryakıt sevkiyatının yapılmasının, Yemen halkının vazgeçilmez bir hakkı olduğunu ifade etti.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, dün twitter hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Zamam zaman bir petrol gemisi Yemen limanlarına giriyor ve Birleşmiş Milletler bunu halkın üzerine bir minnet olarak koyuyor ve bunu bir başarı olarak görüyor. Bu iş son derece aşağı bir iştir."

Muhammed Abdusselam, "Gıda, ilaç ve petrol sevkiyatlarının gelmesi her koşulda Yemen halkının koşulsuz hakkıdır. Yemen müzakere heyeti, karşı tarafın halka kesinleşmiş hakkını vererek taviz talep etmesini asla kabul etmeyecektir." dedi.

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü İsam el-Mutevekkil de el-Mesire'ye verdiği demeçte şöyle dedi: "Suudi koalisyonu, Yemen kıyılarında beş petrol tankeri ve bir sıvılaştırılmış doğal gaz tankerini alıkoymaya ve limana yanaşmalarını engellemeye devam ediyor. Ancak tüm gemilerin serbest bırakılması durumunda bile sadece iki haftalık ihtiyacı karşılayabilirler."

İsam el-Mutevekkil ayrıca, bu yılın başından bu yana Yemen limanlarına hiçbir petrol gemisinin yanaşmasına izin verilmediğini ve yakın zamanda yanaşan geminin mazot taşıdığını bildirdi.

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü, "Tüm Yemenliler yakıt kullanıyor ve yakıta ihtiyacı olan sadece hükümet değil. Öte yandan, özel ithalatçı şirketler, Suudi koalisyon korsanlığının yüksek riski nedeniyle akaryakıt ithal edememektedir." diye belirtti.



Yeni yorum ekle