İşgalci İsrail, Gazze'ye İnsani İhtiyaçların Girişini Engelliyor

Sa, 01/06/2021 - 10:07

Gazze İthalat Koordinasyon Kurulu, işgalci İsrail'in, abluka altındaki Gazze’nin tek ticari kapısı olan Kerm Ebu Salim kapısından bölgeye mal ve yakıt girişini engellemeye devam ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Gazze İthalat Koordinasyon Kurulu, işgal yetkililerinin Kerm Ebu Salim kapısını üst üste 20. gün engellediğini duyurdu.

Komiteye göre işgal yetkilileri, Gazze'deki tek elektrik santrali için ihtiyaç olan yakıtın girişini engellediği gibi diğer dizel, benzin, gaz vb. yakıt ürünleri ithalatını engellediğini ve bunun da Gazze'deki hayati merkezlerde ciddi elektrik kesintilerine yol açtığını, sağlık merkezleri, hastaneler ve kanalizasyonda ciddi sorunlara neden olduğunu bildirdi.

Gazze 15 yılı aşkın süredir abluka altında. İşgal rejimi insani ihtiyaçların girişini sürekli olarak engelliyorlar. Kanser hastalarının tedavisi için giriş çıkışlarını dahi engelliyorlar.

Bilindiği gibi Siyonist rejim 10 Mayıs’ta , Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki halka karşı savaş başlattı. 12 gün süren bu saldırılar sonucunda işgal rejimi şartları kabul ederek tek taraflı ateşkes istedi.

İşgal rejiminin bu saldırısında başta 60'dan fazla çocuk ve yine çok sayıda kadın olmak üzere 200'e yakın Filistinli şehid oldu. Yüzlercesi de yaralandı. Filistin şehirlerinin altyapıları ise çok büyük hasar gördü, yüzlerce ev yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. İşgal rejimi hastane ve okullara da bilerek saldırdı ve ciddi hasarlar verdi. 



Yeni yorum ekle