Siyonist Medya: HAMAS İsrail'in Zihnini Okuyor

Sa, 01/06/2021 - 09:44

İşgal edilmiş Filistin toprakları olan İsrail'den gazeteci Jackie Khoji, HAMAS'ın işgalci İsrail'i geçmeyi nasıl başardığını sorguladı.

Welayet News  - Bilindiği gibi işgalci İsrail’in sivilleri ve hastaneleri bilerek hedef alarak acımasızca saldırmasına karşın Filistin Direniş grupları misillemeler ile cevap vermişti. İşgal, sunulan şartları kabul ederek tek taraflı bir ateşkes talebinde bulunmak zorunda kalmış ve 12 günlük savaş böylece Filistin Direnişi’nin zaferi ile sonuçlanmıştı. Buna ilişkin olarak direniş gruplarının nasıl güçlendiği, silah ve mühimmat desteğini nasıl elde ettiğine dair işgal medyası çokça yazıp çizmişti.

Khoji de konuya ilişkin bir yazı yazdı. HAMAS’ın son saldırıyı başlatmadığını ancak Kudüs'e roket atmaya cesaret ettiğini yazdı. Direniş’in işgalci İsrail’e karşı belemeden misilleme yaptığına dikkat çeken Khoji ateşkesten sonra da Direniş’in ‘ ellerinin tetikte’ olduğunu belirterek işgalci İsrail’i şaşırttığını belirtti.

Khoji,"Bu kesinlikle mağlup olmuş bir liderlik pratiği değildi. HAMAS, İsrail’in zihnini okumayı öğrendi. Yangın çıkaran balonlar, roketler kullanarak nereye nasıl baskı uygulayacağını biliyor. HAMAS İsrail’de endişe yaratıyor. Hamas stratejik kararlar alırken İsrail’de ne olup bittiğini bilerek alıyor. HAMAS her saldırıdan başı dimdik, eskisinden daha güçlü çıkıyor. Kendimize hatamız neydi diye sormanın zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle