'Amerika'daki Yahudiler İsrail'e Bağlılık Duymuyor'

Pt, 31/05/2021 - 14:03

Savaş ve Irkçılık Karşıtı Koalisyon Hareketi Genel Koordinatörü Brian Becker, Amerika’daki Yahudi gençlerin büyük kısmının artık işgalci İsrail’e bağlılık duymadığını söyledi.

Welayet News  - Becker, 12 gün süren Gazze savaşı sırasında Amerikan basınında bile atmosferin değiştiğini belirtti.  ABD’de yapılan Filistin yanlısı gösterilere dikkat çekti.

Brian Becker: “İsrail rejimi, Amerika’nın bölgedeki askeri koludur. Şu an Amerikan toplumunun bu rejimi destekleme süreci sona ermeye başlamıştır. Bu çerçevede bir Yahudi tarafından yönetilmekte olan New York Times gazetesinin attığı adıma bakmak gerekir. Bu gazete Gazze’de öldürülen çocukların resimlerini birinci sayfasında yayımladı. Amerikan hükümetinin İsrail rejimine desteği asla durmaz; ancak birçok Amerikalı yetkilinin şu an İsrail’deki ırkçı sisteme karşı tavır alması dikkat çekici.

Amerika’nın başkenti Washington’da bugün bile İsrail rejimine karşı büyük bir gösteri yapıldı. Binlerce kişi, Abraham Lincoln anıtı önünde Amerikan hükümetinden bu ırkçı rejime desteği kesmesini istedi.’’ dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle