Ensarullah: Cizan'daki Operasyon Suudileri Korkuttu

Pt, 31/05/2021 - 13:56

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen güçlerinin Cizan'daki büyük ölçekli operasyonunun yayınlanmış görüntülerinin yalan olduğunu iddia ettiğini ifade etti.

Welayet News  - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi başkanı, "Cizan'daki büyük operasyon sırasında öldürülen saldırganların cesetlerini değiştirmeye tamamen hazır olduğumuzu Suudilere duyurmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Muhammed Ali el-Husi Suudi koalisyonu yetkililerine de hitaben şöyle dedi: "Cizan operasyonuyla ilgili görüntüler sizi gerçeği görmek istemeyecek kadar korkutuyorsa, önümüzdeki operasyonlardan ve görüntülerinin yayınlanmasından sonra ne yapacaksınız?"

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi başkanı, "Her durumda, Cizan'da öldürülen saldırganların cesetlerini Kızıl Haç aracılığıyla değiştirmeye hazırız. Ayrıca, görüntülerdekilere ve video dosyalarına şüpheyle yaklaşan medya kuruluşlarını, görüntüleri yayımlanmış yakalanan tutsak askerlerle röportaj yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Cumartesi günü, Yemen Savaş Enformasyon Bürosu, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Cizan ekseninde gerçekleştirdiği büyük çaplı bir operasyonun görüntülerini yayınladı. Görüntülere göre, Yemen güçleri Cizan'da Suudi topraklarının derinliklerini hedef aldı.

Görüntüler, Suudi saldırganlara yönelik sürpriz bir saldırı olduğunu gösteriyordu. Bu görüntülerde, işgalci unsurların hızla Suudi Arabistan'ın içlerine doğru kaçtığı görüldü. Mütecaviz güçlerin bazıları öldürüldü, bazıları ise yakalandı.

Yayın görüntüleri, Suudi ordusunun askeri teçhizatının yok edildiğini ve Yemen güçlerinin mevzileri üzerindeki hakimiyetini gösteriyor. Görüntülerde ayrıca öldürülen Suudi askerlerinin cesetleri de görülüyor.



Yeni yorum ekle