Yemen Güçleri Kral Halid Hava Üssünü Vurdu

Pt, 31/05/2021 - 13:30

Yemen Ordusu ve Gönüllü Halk Birlikleri Suudi Arabistan’daki Kral Halid hava üssüne yeniden İHA’lı operasyon düzenledi.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen Ordusu ve Gönüllü Halk Birlikleri’nin, Suudi Arabistan’daki Kral Halid hava üssüne İHA’lı operasyon düzenlediğini duyurdu.

Yahya Seri, “Yemen Ordusuyla Gönüllü Halk Birliklerine ait İHA birimleri, bir kez daha  "Kasıf- K2" tipi İHA ile Suudi Arabistan’ın Hamis Muşayt kentindeki Kral Halid hava üssünü vurdu” dedi.

Kral Halid hava üssünün tam isabetle hedef alındığını belirten Seri, bu operasyonun Suudi koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırganlık ve kuşatmasına karşı yapıldığını açıkladı.

Bilindiği gibi Yemen kuvvetlerinin Suudi topraklarının derinliklerine sızması ve 40 stratejik üssün kontrolü, öldürmeler ve yaralanmalar, ayrıca çok sayıda Suudi paralı askerin yakalanması ve Kral Halid Hava Üssü'ne düzenlenen saldırı, denklemi büyük bir acı içinde bıraktı. Bu konuda Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin bir üyesi de uyarıda bulunmuş ve Ensarullah liderliğinin söylediklerinin gerçekleşmesi halinde Suudi Arabistan'ın tamamen felç olacağını ve mali açıdan iflas edeceğini vurgulamıştır.

Muhammed Ali el-Husi de şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Bugün onları 'büyük acı' konusunda uyarıyoruz ve bugün denklem tüm boyutlarıyla henüz 'büyük acı' aşamasına geçmedi. Hamis Muşayt Operasyonu, büyük çaplı bir operasyonun sadece başlangıcıdır.’



Yeni yorum ekle