Mukteda el-Sadr, Beşar Esad'ı tebrik etti

Pa, 30/05/2021 - 09:19

Irak'ta Sadr grubu lideri Mukteda el-Sadr, dün gece Beşar Esad'ı, Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması vesilesiyle tebrik etti.

Welayet News - Mukteda el-Sadr, bu mesajda Beşar Esad'ın zaferini kutlarken, Suriye'nin onurunun Irak milletinin onuru olduğunu bildirdi.

Filistin Özerk Yönetimi başkanı Mahmud Abbas da dün gece Beşar Esad'ı Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığı zaferden ötürü tebrik ederek iki ilişkilerin geliştirilmesi çağrısında bulunan bir mesaj gönderdi.

Daha önce Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun, Beşar Esad'a Suriye Devlet Başkanı seçildiği için kendisini tebrik eden bir mesaj göndermişti.

Binlerce Lübnanlı da dün gece Beşar Esad'ın Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığı zaferi kutlamak için ülkenin kuzeyinde bulunan Cebel el'Muhsin bölgesinin cadde ve sokaklarına çıktılar. Kutlamada Suriye ve Lübnan bayrakları, Beşar Esad'ın resimleri taşındı.

Suriye cumhurbaşkanlığı, bu ülkenin düşmanlarının yanı sıra teröristlere ve onların bölgesel ve uluslararası destekçilerine ağır bir darbe oldu.

Suriye Meclis Başkanı Hamude Sebbağ, cuma sabahı düzenlediği basın toplantısında, Beşar Esad'ın  cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 95,1 oyla kazandığını bildirmişti.

Suriye parlamentosu başkanına göre cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan 14 milyon 239 bin Suriyeliden 13 milyon 540 bin 360'ı Beşar Esad'a oy verdi.



Yeni yorum ekle